ПАДЕНИЕ! ЦСКА катастрофира срещу Йънг Бойс (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" под всякаква критика, паднаха с 0:3

ПАДЕНИЕ! ЦСКА катастрофира срещу Йънг Бойс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Швейцарският шампион Йънг Бойс нанесе втора загуба на ЦСКА в група „А“ на Лига Европа, след като спечели с 3:0 домакинството си от третия кръг.

Така „червените“ останаха на последно място във временното класиране със само 1 точка и без отбелязан гол, докато съперникът им вече има 4 в своя актив, с колкото е и вторият ЧФР Клуж.

По-рано през деня Рома разби румънският тим с 5:0 и оглави подреждането със 7 точки от трите си досегашни двубоя, а впоследствие „червените“ бяха надиграни на стадион "Ванкдорф".

Временният им наставник Даниел Моралес реши да остави на пейката Тиаго Родригес за сметка на Адалберто Пеняранда, но лятното попълнение почти не помагаше в защитен план.

Отбраната на „армейците“ пък изглеждаше на моменти комично на изкуствения терен в Швейцария преди почивката, макар че трябва да се отбележи, че от нея липсваха капитанът Петър Занев и бразилският универсален боец Жеферсон. 

Защитата на ЦСКА се пропука още във втората минута, когато Вальо Антов и Юрген Матей не се разбраха за една висока топка и тя бе овладяна от Феликс Мамбимби. 19-годишният нападател без забавяне преодоля Бусато и откри резултата – 1:0.

Последваха две спасявания на вратаря на ЦСКА, докато първата добра атака на българския тим дойде в 12-ата минута, когато Санкаре изведе в коридор Али Соу зад гърба на защитата, но ударът на нападателя по диагонала премина покрай гредата.

Шест минути по-късно Йънг Бойс вкара втори гол. Миралем Сюлеймани финтира Юрген Матей в пеналта и от близка дистанция не остави шансове на Бусато, за да направи резултата 2:0.

Това се случи в 18-ата минута, а в 32-ата Мамбимби бе оставен непокрит в наказателното поле на ЦСКА след центриране и с плонж оформи класиката – 3:0.

Пет минути след попадението „армейците“ имаха отличен шанс да намалят изоставането си, но нямаха късмет.

В 37-ата Пеняранда изведе Али Соу зад гърба на защитата и нападателят стреля силно, ала нацели гредата. Впоследствие удар на самия Пеняранда бе блокиран и топката стигна до Йомов, който обаче стреля над вратата. 

Това бе най-чистото положение на „червените“ през целия мач, а малко след него дойде почивката.

През второто полувреме ЦСКА се опита да натисне и имаше териториално предимство, но на практика не създаде нито една чиста ситуация за гол. 

Нарушенията зачестиха и срещата се накъса, което доведе до две спречквания между футболисти на терена, а белгийският арбитър Лоурънс Висер успокои нещата с няколко жълти картона.

Наставникът на гостите пък извърши и петте позволени смени, ала те не помогнаха на отбора и в крайна сметка „червените“ трябваше да се примирят с поражението.

До края то можеше да стане и по-изразително, тъй като 18-годишният Фабиан Ридер бе близо до попадение в 86-ата минута, но ударът му от дъгата пред пеналта премина на сантиметри от гредата.

Така ЦСКА загуби от младия отбор на Йънг Бойс с 0:3 и вече трябва да мисли за визитата на Монтана в Първа лига тази неделя.

Следващият двубой на „армейците“ в Лига Европа отново е срещу швейцарския тим, но на „Българска армия“.

Мачът в София е от 19:55 часа на 26-и ноември, докато нападателят Али Соу, който на два пъти можеше да се разпише в Швейцария, няма гол вече от 720 игрови минути. 

Йънг Бойс – ЦСКА 3:0

1:0 Мамбимби (2)
2:0 Сюлеймани (18)
3:0 Мамбимби (32)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЙЪНГ БОЙС: 26. Фон Балмос, 36. Хефти, 4. Камара, 28. Лустенбергер (к), 25. Льофор, 16. Фаснахт, 8. Сиеро, 60. Ридер, 10. Сюлеймани, 19. Мамбимби, 18. Нсаме;

Треньор: Херардо Сеоане;

ЦСКА: 1. Бусато, 18. Мазику, 2. Матей, 26. Антов (к), 15. Вион, 13. Санкахре, 21. Юга, 17. Пеняранда, 30. Йомов, 24. Синклеър, 22. Али Соу;

Резерви: 12. Ивайло Илиев (в), 19. Иван Турицов, 28. Пламен Гълъбов, 7. Енрике Рафаел, 8. Греъм Кери, 10. Стефано Белтраме, 14. Жул Кейта, 20. Тиаго Родригес, 23. Ахмед Ахмедов

Треньор: Даниел Моралес;

NOVSPORT.COM ПРОСЛЕДИ МАЧА НА ЖИВО, А ЕТО И КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ПО МИНУТИ:

90+3 Край на мача! ЦСКА загуби с 0:3 от Йънг Бойс и остана на последното място в група А на Лига Европа. 

90 - Три минути добавено време на срещата. 

87 - Двойна смяна в ЦСКА. Турицов и Ахмедов влизат на терена вместо Санкаре и Вион. 

87 - Тиаго опита своя шанс с мощен шут, ала над вратата. 

86 - Късмет за ЦСКА! Удар на Ридер от дъгата пред пеналта премина на сантиметри от гредата на Бусато, който остана на място. 

84 - Шанс за Йънг Бойс, но Бусато излезе предвидливо и улови топката, а секунди по-късно отрази и удар от дистанция на домакините.

83 - Кейта навлезе с топка в крака в наказателното поле, но след това загуби контрол над топката и тя излезе в аут.

79 - Смяна в ЦСКА. Кейта вместо Йомов.

74 - Центриране на Греъм Кери, но твърде силно.

 69 - Тройна рокада в строя на гостите. Голмайсторите Сюлеймани и Мамбимби отстъпват местата си, както и Нсаме.

68 - Двойна смяна в състава на ЦСКА. Тиаго заменя Пеняранда, Кери вместо Синклеър.

67 – Два жълти картона. Единият е за Амос Юга, който реагира бурно на едно грубо влизане в краката си от Еришер. След това се стигна до спречкване между футболисти от двата отбора, но всичко се размина с още едно официално предупреждение – за резервата на домакините. 

67 - Топовен изстрел на Сюлеймани не намери целта, а и Бусато бе покрил ъгъла си. 

65 - Центриране на Синклеър, което обаче не затрудни защитата на Йънг Бойс.

64 - Удар от дистанция на Фаснахт, но над вратата. 

63 - Двойна смяна в състава на Йънг Бойс. Еришер заменя Сиеро, а Гарсия влиза вместо Камара. 

60 – Този път защитата на ЦСКА се справи с центрирането, докато треньорът на домакините подготвя двойна смяна. 

59 - Йомов опита индивидуален пробив, но бе спрян, а след последвалата контраатака Йънг Бойс печели корнер, тъй като опитът за центриране на Мамбимби бе блокиран. 

55 - Корнер за Йънг Бойс, след който е отсъдено нарушение срещу вратаря на "червените" Бусато. 

53 - Пеняранда стреля от свободния удар, но след лек рикошет топката профучава покрай вратата - корнер. Защитата на домакините обаче се справи с центрирането. 

52 - Първи жълт картон в мача, получава го Камара от домакините за нарушение срещу Санкаре. Свободен удар за ЦСКА на удобна позиция.

51 - Йомов опита удар от дистанция, но в ръцете на вратаря. 

49 - Центриране към Али Соу, но нападателят остана под топката. После Пеняранда опита да влезе в пеналта, но бе съборен, ала реферът даде знак играта да продължи. 

48 - Игра с ръка на Сюлеймани пред наказателното поле на ЦСКА.

47 - Опасна атака на Йънг Бойс, този път обаче Матей блокира центрирането на Мамбимби.

46 - Начало на второто полувреме, няма промени в двата състава. 

45 - Край на първото полувреме! Йънг Бойс с класика срещу ЦСКА след 45 минути игра. 

42 - Антов действа добре в пеналта, след това топката стигна до Санкаре, който бе фаулиран. После отново се стига до засада на ЦСКА.

39 - Ключова намеса на Валентин Антов в отбрана, а при контраатаката Мазику бе в засада. 

37 – МАЛШАНС ЗА ЦСКА - ГРЕДА! Пеняранда изведе Али Соу зад гърба на защитата и нападателят стреля мощно, но нацели гредата. Впоследствие удар на самия Пеняранда бе блокиран и топката стигна до Йомов, който обаче стреля над вратата. Жалко, това бе най-добрата възможност за „червените“ в мача до момента!

35 - Прехвърчат искри на терена! Али Соу влезе остро в краката на съперник и впоследствие двамата се спречкаха, но всичко се размина без картони. 

32 - ТРЕТИ ГОЛ ЗА ЙЪНГ БОЙС – 3:0. Отново Мамбимби бе оставен абсолютно непокрит на границата на вратарското поле при едно центриране и с плонж оформи класиката. 

30 - Корнер за ЦСКА, Пеняранда центрира и Матей засече с глава, но над целта. 

27 - Удар на Ридер, но над целта. 

23 - Опит за прехвърлящ пас на ЦСКА, но вратарят на Йънг Бойс лови с лекота. 

18 - ВТОРИ ГОЛ ЗА ЙЪНГ БОЙС - 2:0. Този път Сюлеймани развинти защитата на ЦСКА и с прецизен удар удвои аванса на домакините.

15 – Първият точен удар на ЦСКА бе отправен от Адалберто Пеняранда, но право в ръцете на вратаря.

13 - Отличен пробив на Йомов, чийто пас към Синклеър обаче бе малко по-силен от небходимото.

12 - ШАНС ЗА ЦСКА! Санкаре изведе в коридор Али Соу зад гърба на защитата, но ударът на нападателя по диагонала премина покрай страничната греда.

10 - Опит за атака на ЦСКА, но Синклеър не действа концентрирано пред наказателното поле на домакините.

8 – Корнер за Йънг Бойс, този път Антов се намеси добре в пеналта, а последвалото центриране бе неточно – аут.

6 - Сега и Нсаме стреля опасно, но топката минава на сантиметри над вратата на ЦСКА.

5 – Второ спасяване на Бусато в рамките на едва 5 минути! Какво се случва със защитата на ЦСКА?

4 – Нова грешка в защитата на ЦСКА! Вальо Антов сбърка в наказателното поле и отново Мамбимби можеше да реализира, ала този път Бусато спаси!

2 - ГОЛ ЗА ЙЪНГ БОЙС - 1:0! Лошо начало на мача за ЦСКА. Защитата на "червените" увисна при една висока топката и позволи на Мамбимби да се озове сам срещу Бусато, а младият нападател технично го прехвърли и откри резултата в Швейцария.

2 - Нарушение на гостите в средата на терена, после обаче топката е върната назад и стига до Бусато, който я изритва силно напред. 

1 - Начало на мача в Швейцария!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки