Служебната победа на Юве над Наполи бе узаконена

Апелативната комисия към Италианската футболна федерация отхвърли жалбата на "партенопеите"

Служебната победа на Юве над Наполи бе узаконена

 Жалбата на Наполи относно служебната загуба, която бе наложена на тима в дербито с Ювентус, бе отхвърлена от Апелативната комисия към Италианската футболна федерация. Двубоят трябваше да се проведе в Торино на 4 октомври, но "партенопеите" не се явиха, оправдавайки се с предписание на здравните власти в Неапол, които препоръчали отборът да не пътува заради риск от разпространение на коронавирус. Към онзи момент едва двама от играчите на Дженаро Гатузо бяха дали потвърдени положителни резултати на тестовете - Пьотър Жиелински и Елиф Елмас. От Серия "А" обаче се позоваха на това, че в Наполи не са следвали установения протокол за действие в условията на COVID-19 и поради тази причина присъдиха служебна победа на Юве. 

 
Според решението на Апелативната комисия Наполи заслужава санкцията, защото за отбора не е е било невъзможно да вземе участие в двубоя. Това означава, че наказанието, включващо служебна загуба и отнемане на една точка от актива на отбора на този етап. 
 
Очаква се Наполи да обжалва решението и в Националния Олимпийски комитет (CONI), както и в обикновено съдилище в Италия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки