Престижно равенство на юношите на Беласица в София

Вижте всички резултати от кръга

Престижно равенство на юношите на Беласица в София

Беласица измъкна престижно равенство - 1:1, при гостуването си на Витоша Бистрицав мач от 12-ия кръг на кръг за първенството за юноши старша възраст, Зона София.

 
Още в трета минута Христо Якимов изведе в удобна позиция Мартин Стойков, чийто изстрел беше отразен от вратаря, но при добавката петричкият нападател не сгреши - 0:1. Това окрили футболистите от гостуващия тим и те все по-често се озоваваха пред наказателното поле на домакините. В 10-та минута късметът покри Витоша, след като от 10 метра снажния Здравко Корчев изпрати топката извън очертанията на вратата. Териториалният превес за футболистите на Беласица не доведе со нов гол, а домакините не успяха да сътворят нито една опасност пред вратата на гостите. 
 
През втората част на срещата играта се водеше повече в средата на терена. На три пъти Здравко Корчев,  Христо Якимов и Мартин Стойков не успяха да огорчат отново вратаря на Витоша. В 90-ата минута Мартин Стойков от отбора на гостите бе спънат в наказателното поле на домакините, но главния съдия се направи на разсеян и не посочи бялата точка.
 
Изравнителното попадение за отбора на Витоша падна след центриране,  при което топката придоби учудваща траектория, която изненада вратаря Тодор Димитров и се спря в мрежата за 1:1. 
 
„Доволен съм от старанието на нашите футболисти. Все пак постигнахме равенство срещу един отбор, който е с авторитет в областта на футбола в страната. На два пъти главния съдия направи очевадни грешки, като честно казано в единия случай можеше да отсъди дузпа в полза на домакините, след като вратаря Тодор Димитров повали техен нападател, но в края пък не отсъди дузпа в наша полза за спъване на Мартин Стойков. Веднъж вратаря на Витоша Бистрица улови топката извън своето поле, но главния съдия отново не реагира. Вече пети мач сме без загуба, постигайки 4 победи и един равен. В момента сме четвърти във временното класиране на групата , но с два мача по-малко изигран, които ако спечелим ще станем втори в таблицата”, сподели треньорът юношите на Беласица Георги Киров. 
 
Ето и останалите резултати:
 
Локомотив София – Миньор Перник 0:1
 
Чавдар Етрополе – Вихрен Сандански 3:0
 
Барокко София – Септември Симитли 0:4
 
ЦСКА 1948 – ФК Кюстендил 7:2
 
Ботев 57 София  – Пирин Гоце Делчев 5:3
Заб.: Мачът Левски Раковски-Струмска слава е отложен за 17.11.2020 година. 
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки