ИСТОРИЧЕСКО: "Испански ботуш" стъпка безмилостно Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Ла Фурия" разгроми и унижи Бундестима с 6:0

ИСТОРИЧЕСКО: "Испански ботуш" стъпка безмилостно Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Испания помете с 6:0 Германия в Севиля. По този начин "Ла Фурия" спечели първото място в групата и се класира финалите на турнира Лига на нациите. Преди мача немците имаха аванс от една точка на върха в класирането. Тимът на Луис Енрике обаче разби на пух и прах съперника си и записа най-изразителната победа в историята на съперничеството си с германците, които като по чудо отърваха много по-голям резил. Ударите към двете врати бяха 23-2 в полза на иберийците, точните 10-0.
 
В 17-ата минута Испания излезе напред в резултата. След центриране от корнер Алваро Мората успя да засече топката с глава и я прати в мрежата за 1:0! Шест след това нов гол на Мората беше отменен заради засада.
 
 
Удар на Олмо с глава в 33-ата минута се отби в гредата, но при добавката Феран Торес удвои преднината за Испания. Пет по-късно испанците вкараха трети гол, отново след центриране от корнер. Този път Родри записа името си сред голмайсторите.
 
Селекционерът на домакините направи две принудителни смени още преди почивката Серхио Каналес и Серхио Рамос се контузиха и на техните места се появиха Фабиан Руис и Ерик Гарсия. 
 
 
Германия се опита да надигне глава в първите минути на втората част, но беше стъпкана безмилостно от "Испанския ботуш. В 55-ата минута Ла Фурия организира мълниеносна контра, която завърши с асистенция на Гая и втори гол на Феран Торес в мача - 4:0!
 
 
В 71-вата минута Испания за пети път наказа Бундестима. Феран Торес нанесе неспасяем удар към вратата на Мануел Нойер, за да оформи своя хеттрик в срещата. Шест по-късно удар на Серж Гнабри от дистанция срещна напречната греда.
 
Крайният резултат оформи Микел Оярсабал в 89-ата минута. Той се разписа отблизо след асистенция на Хосе Гая.
 
 
 
ИСПАНИЯ - ГЕРМАНИЯ 6:0
1:0 Алваро Мората (17)
2:0 Феран Торес (33)
3:0 Родри (38)
4:0 Феран Торес (55)
5:0 Феран Торес (72)
6:0 Оаярсабал (89)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ИСПАНИЯ: Унай Симон, Гая, Пау Торес, Рамос, Серхи Роберто, Каналес, Родри, Феран Торес, Олмо, Мората
 
ГЕРАМНИЯ: Нойер, Гинтер, Зюле, Кох, Макс, Горецка, Гюндоган, Кроос, Сане, Гнабри, Вернер

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки