Евертън прекъсна кошмарна серия, Калвърт-Люин вкара два (ВИДЕО)

"Карамелите" спечелиха гостуването си на Фулъм, лондончани изпуснаха дузпа

Евертън прекъсна кошмарна серия, Калвърт-Люин вкара два (ВИДЕО)
Евертън прекъсна серията си от три поредни загуби във Висшата лига, след като спечели с 3:2 гостуването си на Фулъм от деветия кръг. Доминик Калвърт-Люин вкара два гола за тима от Ливърпул. Абдулай Дукуре пък реализира първия първото си попадение с екипа на "карамелите". От домакините се разписаха Боби Рийд и Рубен Лофтъс-Чийк. Иван Кавалейро изпусна дузпа.
 
Евертън поведе след по-малко от минута. Боби Рийд подари топката на Ричарлисон в половината на домакините. Бразилецът центрира от аутлинията за Калвърт-Люин, който прати топката в мрежата - 0:1. Това бе най-бързият гол, който "карамелите" бележат във Висшата лига от август 2017 година. 
 
Фулъм реагира бързо. Боби Рийд получи от Кеърни и с лекота премина през централни бранители на гостите, след което стреля ниско по земя в далечния ъгъл. Само три минути след това Калвърт-Люин отново прати топката във вратата на Фулъм, но попадението правилно бе отменено заради засада. Малко след това пък Ареола спаси удар на Ричарлисон. 
 
В 29-ата минута Евертън отново излезе напред. Люка Дин, който центрира отдясно. Калвърт-Люин бе на точното място, за да отбележи втория си гол в мача.
 
Само шест след това "карамелите" стигнаха до трети гол. Отново Дин центрира, а този път Дукуре бе изпуснат, извиси се и засече с глава. 
 
В 67-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Годфри срещу Лофтъс-Чийк. Кавалейро се нагърби с изпълнението. Той обаче пропусна, след като се подхлъзна и  прати топката високо над вратата. Въпреки това само две минути след това Фулъм върна едно попадение, след като Лофтъс-Чийк засече центриране на Луукман отдясно. Топката рикошира в Мина и влезе във вратата на Пикфорд. До края обаче Фулъм не успя да стигне до трети гол и да измъкне нещо от този двубой. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки