ПО КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА! Арсенал разби Челси с 3:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" пропуснаха дузпа и страхотен шанс да излязат втори в класирането

ПО КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА! Арсенал разби Челси с 3:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)
По Коледа наистина се случват чудеса! Закъсалият тим на Арсенал спечели с 3:1 срещу Челси на "Емиратс" и го спря за второто място в класирането. "Артилеристите" пък сложиха край на кошмарната серия от седем мача без победа във Висшата лига. Успехът отдалечи тима на Микел Артета на шест точки от зоната на изпадащите.
 
Първата опасност в мача дойде в 13-ата минута. Челси получи правото да изпълнят пряк свободен удар за нарушение срещу Пулишич. Маунт застана зад топката и стреля отлично, но ударът му се отби в страничния стълб и излезе в аут.
 
 
Домакините пък можеха да се разпишат в 25-ата. Бейерин проби и се опита да намери на  дузпата Смит Роу, който се протегна, но не успя да нанесе добър удар. 
 
В 34-ата реферът отсъди наказателен удар за  Арсенал след нарушение на Джеймс в наказателното поле. Лаказет се нае с изпълнението от бялата точка и изпрати вратаря в грешния ъгъл, за да се разпише безпроблемно за 1:0!
 
 
"Артилеристите" удвоиха своя аванс в 44-ата минута резултата, след като Гранит Джака се разписа с изстрел от пряк свободен удар. Швейцарецът не остави никакви шансове на вратаря на "сините" Менди.
 
В 56-ата минута  футболистите на Микел Артета вкараха трети гол. Сака опита центриране, което обаче се превърна в коварен изстрел, който се отби в гредата и влетя във вратата.
 
 
Десет след това резултатът можеше да стане още по-изразителен, но Мартинели пропусна да реализира, а и намесата на Менди беше отлична. В 83-ата минута Менди подари топката на Александър Лаказет, който стреля, но вратарят поправи грешката си. Секунди по-късно удар на Елнени от границата разтресе напречната греда.
 
Ейбрахам върна едно попадение в 85-ата минута, а в добавеното време на двубоя Жоржиньо пропусна дузпа пропуск от дузпа. 
 
 
 
АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ 3:1
1:0 Лаказет (35)
2:0 Джака (44)
3:0 Сака (56)
3:1 Ейбрахам (86)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
АРСЕНАЛ: Лено, Бейерин, Холдинг, Пабло Мари, Тиърни, Елнени, Джака, Сака, Смит Роу, Мартинели, Лаказет
 
ЧЕЛСИ: Менди, Джеймс, Зума, Тиаго Силва, Чилуел, Ковачич, Канте, Маунт, Пулишич, Ейбрахам, Вернер
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки