КРИЗАТА В ЧЕЛСИ ПРОДЪЛЖАВА: "Сините" с безлично реми срещу Астън Вила (ВИДЕО)

Оливие Жиру даде преднина, но това не стигна за победата

КРИЗАТА В ЧЕЛСИ ПРОДЪЛЖАВА: "Сините" с безлично реми срещу Астън Вила (ВИДЕО)

Отборите на Челси и Астън Вила не съумяха да се победят във втори мач от 16-ия кръг на Висшата лига, завършвайки наравно – 1:1, на „Стамфорд Бридж”. Домакините откриха резултата чрез Оливие Жиру в 34-ата минута, но Анвар Ел-Гази изравни след 50 минути игра и на практика подели точките между двата тима.

По този начин двата отбора не успяха да се изкачат по-напред в класирането, като Астън Вила остава пети с 26 точки, колкото има и шестият Челси, но лондончани са с по-лоши показатели от своя съперник.

В шестата минута стражът на Челси Едуард Менди трябваше да прави спасяване след силен удар на Джак Грийлиш и изби в ъглов удар. Последва удар на Ел Гази, но Менди улови. В 12-атa минута Кристиан Пулишич бе изведен "очи в очи" след грешен пас на Джак Грийлиш. Американецът отправи силен удар с десния крак, но кълбото прелетя встрани от вратата на Емануел Мартинес.

Десет минути преди края на първата част домакините откриха резултата. Мейсън Маунт подаде вляво за Бен Чилуел, който центрира в наказателното поле на "виланите" за Жиру. Френският нападател отправи удар с глава и матира стража на бирмингамци за 1:0.

Втората част стартира мечтано за Вила. Топката отиде вдясно за Мати Кеш, който центрира в наказателното поле, а Ел-Гази бе оставен непокрит и с десния крак прати топката във вратата между краката на Менди. Домакините имаха претенции за нарушение на Грийлиш в срещу Андреас Кристенсен в хода на атаката, но реферът Стюарт Атуел не остана очарован от исканията налондончани - 1:1.

Девет по-късно Пулишич свърши страхотна работя отляво и нахлу в наказателното поле на Вила. Американецът върна топката за Аспилкуета, който подаде успоредно за Канте. Френският халф стреля с десния си крак, но Мартинес улови. Миг по-късно пък Аспиликуета реализира гол, който бе отменен, след като бе видяна засада на Пулишич, която беше маркирана от страничния рефер.

В 69-ата пък Джон МакГин отправи прекрасен удар от далечно разстояние, ала кълбото се отби в напречната греда на Менди и гол за Вила нямаше. В ответната атака Мартинес направи спасяване след удар на Калъм-Хъдсън-Одой.

Последвалите минути не предложиха очаквано зрелище, макар темпото на игра в западен Лондон да беше впечатляващо. В добавеното време на срещата Чилуел отправи многомощен удар от въздха отляво, но топката прелетя встрани от вратата на Вила. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки