ДРАМА НА ДЕРБИТО В ШОТЛАНДИЯ: Автогол и червен картон помогнаха на Рейнджърс да пречупи Селтик (ВИДЕО)

Тимът на Стивън Джерард записа шеста поредна победа и дръпна с 19 точки пред вечния съперник

ДРАМА НА ДЕРБИТО В ШОТЛАНДИЯ: Автогол и червен картон помогнаха на Рейнджърс да пречупи Селтик (ВИДЕО)

Рейнджърс победи Селтик с 1:0 в голямото дерби на Шотландия. Автогол на Калъм Маккрегър подари успеха на домакините от "Айброкс". На тима на Стивън Джерард помогна и факта, че близо половин час с човек повече от съперника си. Успехът е шести пореден за Рейнджърс, който е лидер с 19 точки пред втория Селтик, , който е с три мача по-малко. 

 

Преди двубоя бе отбелязана трагична годишнина. Преди 50 години " 66 привърженици губят живота си, а над 200 човека са ранени, когато част трибуната на стадиона на Рейнджърс се срутва при напускането на зрителите след мач срещу Селтик.

 

Гостите доминираха изцяло през първата част, като отправиха 11 удара по посока на вратата на Алан Макгрегър, който обаче не пусна гол.

 

В 62-ата минута Селтик останаха с човек по-малко. Алфредо Морелос се откъсваше сам отдясно, което принуди централния защитник на гостите Нир Битон да го фаулира и съдията му показа директен червен картон.

 

Това даде импулс на домакините, които стигнаха до попадение скоро след това. В 70-ата минута капитанът Джеймс Таверниер центрира от корнер, Жое Арибо стреля с глава, топката се отклони в рамото на Калъм Макгрегър и влетя в във вратата за 1:0.

 

До края Рейнджърс контролира двубоя и не допуснаха изненади.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки