В БИЛБАО: Барса с 2 от 2 за годината, Меси и Педри блестят за обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атлетик поведе с ранен гол, но падна вкъщи с 2:3 след две попадения на гениалния аржентинец

В БИЛБАО: Барса с 2 от 2 за годината, Меси и Педри блестят за обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона продължава без грешка новата година. Каталунците постигнаха втора поредна победа през 2021-а, печелейки с 3:2 визитата си на Атлетик в Билбао.

Срещата бе отложена от втория кръг на испанската „Ла Лига“ и се игра на стадион „Сан Мамес“, където дебют записа новият треньор на домакините Марселино Торал.

Гостите обаче му го развалиха и взеха своето след две попадения на Лионел Меси, който нацели и две греди, докато с гол и страхотна асистенция се отличи младокът Педри.

Благодарение на успеха си каталунците събраха 31 точки и изместиха Реал (Сосиедад) от третото място във временното класиране. 

Иначе домакините започнаха с летящ старт срещата и откриха резултата още в третата минута.

Ветеранът Раул Гарсия изведе отлично звездата Иняки Уилямс, който преодоля Клеман Лангле и се разписа за 1:0.

Малко по-късно и Юри Берчиче можеше да реализира, но Барса имаше късмет, тъй като не успя от малък ъгъл, а в 14-ата минута гостите изравниха. 

Тогава капитанът им Лео Меси намери с чудесно извеждащо подаване Френки де Йонг, който от аутлинията върна към далечната греда, където непокрит бе Педри и с глава направи 1:1.

Последва принудителна смяна в състава на домакините заради травма на Берчиче в 32-ата минута и пълен обрат на каталунците в 38-ата.

Той стана факт след една образцова акция и хитър пас с пета на Педри, след който Лео Меси заби първия си гол за календарната година и десети в "Ла Лига" за сезона.

В 43-ата той трябваше да вкара за 11-и път, но направи фрапантен пропуск, след като бе изведен от Антоан Гризман сам срещу вратаря, ала прати топката покрай целта. 

Така Барса се оттегли на почивка с гол аванс.

В началото на втората част Меси реализира, но голът бе отменен заради засада, а в 59-ата минута нацели и гредата. 

В 62-ата обаче нямаше какво да спре гениалния аржентинец и той се разписа за втори път след хубав пас на Гризман.

Десет минути по-късно Меси бе на сантиметри от хеттрик, ала нямаше късмет и за втори път удари греда, а до края Гризман пропусна също да впише името си сред голмайсторите. 

В последната минута на мача това стори Икер Муниаин, но само, за да оформи крайното 2:3. 

След него Барселона събра 31 точки, като има с 5 по-малко от Реал (Мадрид) и със 7 от лидера Атлетико, който е с два мача по-малко от преследвачите. 

Атлетик (Билбао) остава девети с 21 точки от 18 срещи. 

Атлетик Билбао - Барселона 2:3
1:0 Иняки Уилямс (3)
1:1 Педри (14)
1:2 Лионел Меси (38)

1:3 Лионел Меси (62)
2:3 Муниаин (90)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


АТЛЕТИК БИЛБАО: Симон, Берчиче, Иниго Мартинес, Унай Нунес, Андер Капа Родригес, Муниаин, Весга, Венседор, Де Маркос, Раул Гарсия, Иняки Уилямс;

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Дест, Араухо, Ленгле, Алба, Бускетс, Педри, Де Йонг, Дембеле, Меси, Гризман;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки