БЕЗ ЕЛ КЛАСИКО ЗА СУПЕРКУПАТА: Билбао изхвърли Реал М на полуфинал! (ВИДЕО)

Раул Гарсия вкара два гола, баските ще спорят с Барса за трофея

БЕЗ ЕЛ КЛАСИКО ЗА СУПЕРКУПАТА: Билбао изхвърли Реал М на полуфинал! (ВИДЕО)
Атлетик Билбао срази с 2:1 Реал М в полуфинален мач от турнира за Суперкупата на Испания. Така очакванията за Ел Класико на финала не се оправдаха. В спор за трофея баските ще се изправят срещу тима на Барселона, който в сряда елиминира Реал Сосиедад след изпълнение на дузпи. 
 
В герой за Атлетик се превърна Раул Гарсия, който вкара и двата гола за успеха срещу Реал М. От столичани се разписа Карим Бензема.
 
Мачът започна с натиск на Реал М. В 10-ата минута опасен удар на Азар беше спасен от вратаря Симон. Малко след това бегиецът беше спрян от Унай Нунес и звездата на столичани поиска дузпа, но реферът Хуан Мартинес Мануера не се впечатли от протестите му.
 
В 18-ата минута Лукас Васкес сбърка при изнасянето на топката и баските наказаха грешката му. Дани Гарсия пресече паса и веднага подаде към Раул Гарсия. Варан закъсня с придвижването си и Тибо Куртоа нямаше какво да стори.
 
Половин час след началото на двубоя Марко Асенсио можеше да изравни резултата, но негов удар премина малко встрани от целта. Седем минути по-късно Лукас Васкес отново се превърна в грешник за своя отбор. Испанецът, на който му се налага да се подвизава като краен бранител, извърши нарушение срещу Раул Гарсия в наказателното поле. От последвалата дузпа голмайсторът на Атретик  не сбърка - 0:2!
 
В 42-ата минута Раул Гарсия можеше да се разпише за трети път, но бившият футболист на Атлетико стреля неточно. 
 
След почивката Реал натисна и Унай Симон улови без проблеми удар с глава на Карим Бензема. В 54-ата минута "лъвовете" изпуснаха златен шанс да сложат точка на спора. Оскар де Маркос намери Икер Муниан на границата на вратарското поле. Той засече с глава, Куртоа не помръдна, но топката премина покрай десния стълб.
 
В 62-ата Асенсио засече топката от движение, но тя се отби в напречната греда. В 74-ата Бензема се разписа след подаване на Каземиро, но страничният съдия вдигна флага за засада. След намесата ВАР голът все пак беше зачетен и "белите" намалиха пасива си – 1:2!
 
В 80-ата минута току-що появилият се Асиер Виялибре можеше да прати Атлетик на финал. Той беше изведен очи в очи с Куртоа, но белгиецът с изумително спасяване остави Реал в мача. 180 секунди по-късно Бензема не успя да си намери място от яд, след като негов гол беше отменен за засада.
 
В 88-ата минута Серхио Рамос пропиля огромен шанс да прати срещата в продължения, след като изстрелът му с глава профуча покрай вратата. Дълбоко в добавеното време Ферлан Менди шутира в аут. После 2 минути се гледаше ВАР дали има дузпа за Реал, такава не беше отсъдена и това беше последният интересен момент в мача и отборът от Билбао се класира за финала.
 
 
РЕАЛ М - АТЛЕТИК Б 1:2
0:1 Раул Гарсия (18)
0:2 Раул Гарсия (37-д.) 
1:2 Карим Бензема (73)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
РЕАЛ М: Куртоа, Рамос, Каземиро, Варан, Кроос, Азар, Бензема, Модрич, Асенсио, Лукас Васкес, Менди
 
АТЛЕТИК Б: Симон, Баленсиага, Мартинес, Нунес, Капа, Де Маркос, Дани Гарсия, Муниаин, Венцедор, Уилямс, Раул Гарсия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки