Балъков: Показахме, че сме на прав път

"Продължаваме с нашия си план", каза мениджърът на ЦСКА 1948

Балъков: Показахме, че сме на прав път

Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков говори пред медиите преди заминаването на тима за втория етап от подготовката преди подновяването на полусезона. “Червените” заминават за Турция в понеделник.

“Ние продължаваме нашия си план. Разчитаме изцяло на български футболисти. Знаем къде се намира футболът ни в последните 15-20 години. Ние трябва да работим повече от всички други, за да наваксаме всички недостатъци във футбола. Освободихме трима-четирима и привлякохме пет-шест човека. Последно взехме Стефан Статев - момче с големи перспективи. Всички са млади футболисти, някои национали. Нашата политика е много категорична и ясна. Използваме базата на националния отбор за следващата година, когато националния отбор го няма там. Условията са отлични за работа и подготовка”, каза Балъков.


“В Турция ще изиграем сериозни мачове. С Динамо Киев ще играем последна проверка преди подновяването на първенството. Винаги е добре да премериш сила със силните. Нашата цел е една и съща. Работим с млади български футболисти. Разбира се може да вземем някой по-опитни. До момента мисля, че показваме, че сме на прав път. Вярно имахме някои амплитуди в представянето си, но като цяло резултатите са положителни. Амбициите ни са да побеждаваме всеки мач, като се целим да бъдем сред шестте отбора, за да играем с най-силните отбори”.

“Това, което прилагаме е клубна философия, която не зависи от треньор. Независимо кой е начело, така се продължава. При нас трябва да е по-усилена работата, за да компенсираме някой неща, които не са усвоени в предишните години у играчите. Футболистите реагират по нормален начин на схемата на работа на пълен работен ден и я подкрепят”, каза още Балъков.



Бала също така пожела успех на новия национален селекционер Ясен Петров и се надява да има положителни резултати на представителния ни тим.

“Стискаме палци на Ясен Петров да си направи добър екип и да има повече късмет от всички нас, които сме били в националния отбор преди това. В националния отбор има много напрежение и натиск от странични фактори. Няма треньор в последните години, който да е станал селекционер и да е имал комфорт. Що се отнася до конгреса на БФС, след като президентът обяви политическите избори през април, а ние да чакаме догодина за него не е реално според мен”, заяви още Краси.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки