РАЗКРИТИЕ: Блатер прекарал седмица в изкуствена кома

През декември бившият шеф на ФИФА е претърпял операция на сърцето, обяви дъщеря му

РАЗКРИТИЕ: Блатер прекарал седмица в изкуствена кома

Бившият президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер е прекарал една седмица в изкуствена кома в болница в Швейцария, след като през декември е претърпял операция на сърцето, обяви дъщеря му днес.

 
84-годишният Блатер, който в края на 2020-а година даде положителен тест за COVID-19, вече е в достатъчно добро състояние през тази седмица, за да бъде изведен от интензивното отделение.
 
"Лекарите са спокойни вече за живота му, смятат състоянието му за задоволително. Но все още има дълъг път, който трябва да се измине до пълното му възстановяване, обясни дъщерята на бившия началник на футбола Корин Блатер Анденматен. Мога да кажа, че това беше най-трудната ми и най-тъжната Коледа в живота ми".
 
Блатер беше обект на разследване от швейцарски федерални прокурори от 2015-а година насам и все още не му е казано, че ФИФА е подала допълнителна наказателна жалба срещу него миналия месец, каза дъщеря му в интервю, разпространено от името на семейството до швейцарските медии.
 
Последният случай е свързан с финансирането от ФИФА на Световния футболен музей в Цюрих. Това беше проект без ясна идея как ще се поддържа и отвори врати едва през февруари 2016-а година. Прокуратурата в алпийската страна обаче смята, че финансирането на музея на футбола е прекалено скъпоструващо за експонатите в него.
 
Той все още не знае нищо за жалбата срещу Музея. И това е добре, защото щеше да се развълнува излишно, кааз още тя и след това беше попитана дали Блатер е бил притеснен или под напрежение след началото на разследването и прокурорската проверка.
 
"Можете да си представите под какъв натиск беше поставен, каза още Корин Блатер. Татко сякаш беше преодолял коронавируса и очакваше операцията на сърцето му да бъде рутинна. Но след това нещата станаха доста по-сложни и опасни. Прекара една седмица в изкуствена кома и сега не може да комуникира все още.
Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

Нов шок в Турция: Фенербахче обмисля да напусне първенството

Нахлуването на феновете и боя с футболисти разтърси из основи турския футбол

Новият треньор на Лацио кацна в Рим

Игор Тудор поема "орлите" след оставката на Маурицио Сари

Рашфорд отказва на ПСЖ заради Ман Юнайтед

Нападателят иска да е основна фигура на "Олд Трафорд"

Родри предупреди: Искаме требъл!

Халфът на Манчестър Сити смята, че най-добрата форма на отбора предстои

Нова контузия в Ливърпул - Дарвин Нунес отпадна за Уругвай

Нападателят е с физически пролеми след дербито с Манчестър Юнайтед

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки