В ТУРЦИЯ: Лудогорец надви шампиона на Грузия след обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Десподов, Кешеру и Чибота се разписаха за успеха срещу Динамо (Тбилиси)

В ТУРЦИЯ: Лудогорец надви шампиона на Грузия след обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец победи с 3:1 Динамо (Тбилиси) в последната си контрола от подготвителния лагер в Турция.

Първоначално българските шампиони трябваше да играят спаринг с БАТЕ (Борисов), но белоруският клуб получи временна забрана да пътува заради сложната епидемиологична обстановка в Европа и така „орлите“ трябваше да променят плановете си.
 
 
Динамо проведе още във втората минута. Грузинците изпълниха корнер, след който настъпи разбъркване в наказателното поле на "орлите". Най-съобразителен се оказа сръбският футболист на съперника, който отблизо не остави шансове на Ренан.
 
 
 
Лудогорец отговори с два изстрела на Клаудиу Кешеру от фаул. Първият беше уловен от вратаря на съперника, а вторият рикошира в тялото на защитник и излезе в корнер.  Последва страхотен пробив на Бърнард Текпетей по десния фланг, но успоредното му центриране по земя беше пресечено от Виктор Монхил. 
 
В 16-ата отново Кешеру имаше шанс да изравни. Той получи подаване от Десподов, но прати топката над вратата. Шест след това се стигна и до най-чистото положение пред вратата на Динамо. Текпетей получи отлично извеждащо подаване в наказателното поле и стреля, ударът му обаче мина встрани от вратата.
 
Лудогорец все пак успя да стигне до попадение в 23-ата минута. Вкара го Кирил Десподов, който беше намерен в наказателното поле и между двама бранители шутира силно по земя, за да прати топката в мрежата. В 27-ата пробив на бившия футболист на ЦСКА завърши с удар, който беше отразен от вратаря на Динамо. Пет по-късно Клаудиу Кешеру обаче вкара втори гол за "орлите". 
 
 
Две минути преди почивката изстрел на Алекс Сантана срещна крак на съперник и излез в ъглов удар. След изпълнението му не се стигна до нищо интересно пред вратата на грузинците.
 

В 47-ата Минута Алекс Сантана беше фаулиран и при падането удари рамото си. Намесата на лекарския екип го вдигна на крака, но само, за да отстъпи мястото си на Стефан Баджи. В 51- ата Жосуа Са получи топката в наказателното поле на Динамо и опита изстрел от въздуха, но неточно. Секунди след това шут на Текпетей беше спасен от вратаря на съперника.


В 58-ата минута включване на Сисиньо отдясно завърши с центриране към Кешеру. Румънецът насочи топката към далечния ъгъл, но не уцели вратата. Четири по-късно отново румънецът отблизо не можа да преодолее стража на Динамо, същото направи и Сисиньо при добавката. Ренан майсторски спаси удар от границата на наказателното поле в 68-ата минута. В 76-ата Мавис Чибота се възползва от грешка в отбраната на Динамо, преодоля вратаря и отбеляза третото попадение за Лидогорец в мача.
 
 
Нова решеваща намеса на Ренан предотврати втори гол за грузинците в 84-ата минута. В ответната атака Десподов беше задържан в наказателното поле и падна, но съдията прецени, че няма основание да отсъди дузпа.
 

ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО (ТБИЛИСИ) 3:1

0:1 Марушич (12)

1:1 Десподов (23)

2:1 Кешеру (32)

3:1 Чибота (76)



СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ
: 33. Ренан, 24. Оливие Вердон, 32. Жосуе Са, 4. Сисиньо, 3. Антон Недялков, 18. Светослав Дяков, 7. Алекс Сантана, 95. Каули Оливейра, 28. Клаудиу Кешеру, 11. Кирил Десподов, 37. Бърнард Текпетей;

ДИНАМО (ТБИЛИСИ): Мигинейшвили, Хвадагиани, Симон, Монхил, Ломинадзе, Папава, Оршуа, Яшвили, Моистрапишвили, Кастро, Зоран.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки