В ИТАЛИЯ: Интер измести Милан от върха с успех във Флоренция (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Нерадзурите“ отново разочароваха Фиорентина, този път с 2:0 на „Артемио Франки“

В ИТАЛИЯ: Интер измести Милан от върха с успех във Флоренция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Интер постигна първата си победа като гост на Фиорентина за първенство от 2014 година насам и оглави временното класиране на италианската Серия „А“. 

„Нерадзурите“ спечелиха с 2:0 визитата си на „виолетовите“ от XXI кръг и по този начин ги разочароваха за трети път през сезона.

Те първо ги надвиха с 4:3 в Милано през септември, а преди по-малко от месец ги отстраниха след продължения за Купата на Италия с 2:1 и гол на Ромелу Лукаку в 119-ата минута.

Този път белгийският национал не можа да се разпише, но това сториха Николо Барела и Иван Перишич, макар че последният се контузи малко преди края.

Момчетата на Антонио Конте, който бе наказан и изгледа мача от ложата на стадион „Артемио Франки“, започнаха вихрено срещата и направиха няколко добри атаки в началните минути.

В шестата вратарят на домакините трябваше да ги спасява, отразявайки изстрел от непосредствена близост на Николо Барела. 

Отговорът на Фиорентина дойде 10 минути по-късно, когато и Самир Ханданович също демонстрира високата си класа със страхотно спасяване след удар с глава от границата на вратарското поле.

Малко след изтичането на първия половин час игра Интер откри резултата с фантастично попадение.

То бе дело на Николо Варела, който от границата на наказателното поле прати топката точно до лявата греда на Бартломей Драговски и не му остави никакви шансове.

Не след дълго домакините бяха близо до изравняването, но отново Ханданович блесна, този път с двойно спасяване. 

Стражът първо отрази мощен изстрел на Джакомо Бонавентура, който рикошира в горната греда, а след това се намеси и при опита на Кристиано Бираги за добавка. 

В добавеното време на първата част пък Лукаку пропусна с глава отблизо, след като бе намерен с прецизно центриране от Алексис Санчес.

Така Интер се оттегли на почивка с минимален аванс, ала скоро след нея го удвои. 

В 52-ата минута „нерадзурите“ осъществиха една бърза контраатака и Ашраф Хакими намери с хитър пас непокрития на далечната греда Иван Перишич, който отблизо нямаше как да сгреши на празна врата и покачи на 2:0.

Не след дълго и Лукаку вкара гол, но той не бе зачетен заради засада на асистиралия му Перишич. 

В 63-ата минута пък белгиецът пропусна чудесен шанс, след нова контраатака и хубав пас на Хакими. 

120 секунди по-късно Драговски спаси майсторски силен удар на Перишич, насочен към долния му ляв ъгъл.

Минута по-късно полският страж отново се намеси, за да спре удар с глава от близка дистанция, а в 76-ата минута резервата Лаутаро Мартинес не успя да го преодолее след двойно с Лукаку и диагонален шут.

До края повече попадения не паднаха, но Перишич напусна контузен.

Благодарение на успеха си Интер събра 47 точки и измести от върха градския си съперник Милан, който има 46, но и мач по-малко.

Фиорентина остана с 22 точки на 11-ата позиция във временното класиране.

В следващия кръг „виолетовите“ гостуват на Сампдория, докато „нерадзурите“ са домакини на Лацио.

Преди това обаче хората на Конте имат визита на Ювентус в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на Италия и ще трябват да наваксват пасив в Торино, защото във вторник загубиха у дома с 1:2 от „бианконерите“.

Фиорентина – Интер 0:2
0:1 Николо Барела (31)
0:2 Иван Перишич (52)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ФИОРЕНТИНА: Драговски, Мартинес Куарта, Пецела, Игор, Венути, Бонавентура, Валеро, Амрабат, Бираги, Ейсерик, Влахович;

ИНТЕР: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Видал, Перишич, Алексис, Лукаку;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки