ПСЖ взе дербито с Марсилия и ги хвърли в още по-дълбока криза (ВИДЕО+СНИМКИ)

В последните шест мача Олимпик има само две точки в Лига 1

ПСЖ взе дербито с Марсилия и ги хвърли в още по-дълбока криза (ВИДЕО+СНИМКИ)

ПСЖ победи с 2:0 Олимпик Марсилия в дербито на Лига 1 тази вечер. 

Парижани успяха да се задържат близо до върха, докато ситуацията в Марсилия става все по-тежка. В последните шест мача Олимпик има само две точки в Лига 1 и определено напрежението остава в лагера им.

Още в 9-та минута гостите поведоха. Те развиха светкавична контраатака, минала през Ди Мария, който прати центриране в наказателното поле и Мбапе засече топката за 1:0. 

В 25-та и Икарди се нареди сред голмайсторите. Флоренци прати центриране пред Манданда и там аржентинецът беше най-съобразителен да засече с глава за 2:0. 

След почивката в 59-та минута Икарди претендираше за дузпа след нарушение срещу него, но съдията прецени, че няма основание да отсъжда наказателен удар. 

В 67-та малко след появяването на Неймар в игра бразилецът също падна в пеналта, но отново решението не бе дузпа. 

В самия край Неймар и Сарабия бяха близо до третия гол за ПСЖ, но бяха спрени. В първата минута на продължението пък Дмитри Пайе беше изгонен с директен червен картон след ужасно влизане в краката на съперник и остави отбора си с 10 души за последните минути. 

Така ПСЖ събра 51 точки на третото място и са на три от лидера Лил и на една от Лион. Марсилия пък вече е девети с 33 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки