В СНЕЖНА БУРЯ: Байерн (Мюнхен) се изпоти срещу Арминия и едвам спаси точката (ВИДЕО+СНИМКИ)

Световният клубен шампион срещна сериозни трудности срещу борещия се за оцеляване отбор от Билефелд

В СНЕЖНА БУРЯ: Байерн (Мюнхен) се изпоти срещу Арминия и едвам спаси точката (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новият световен клубен шампион Байерн (Мюнхен) допусна изненадващо равенство 3:3 при домакинството си от 21-ия кръг на Бундеслигата срещу Арминия (Билефелд). 

Шампионите имаха сериозни трудности и в един момент от мача изоставаха с 1:3, но все пак успяха да спасят хикса на "Алианц Арена".

Баварците стартираха в типичния си стил с директни атаки към противниковата врата. В 4-ата минута Максим Чупо-Мотинг нанесе първият точне изстрел в двубоя, след като стреля от границата на наказателното поле, но Стефан Морено улови.

В 9-ата минута изненадващо гостите откриха резултата. Мишел Влап получи на границата на наказателното поле, останал непокрит халфът на Арминия реализира красиво в десния ъгъл на Мануел Нойер.

Обилният снеговалеж в Мюнхен продължаваше и се наложи играта да бъде спряна за няколко минути, за да бъде почистен терена и да бъдат подменени топките. След подновяването на играта домакините продължиха да бъдат тима, който владее изцяло топката, но възпитаниците на Уве Нойхаус стояха добре подредени в собствената си половина.

В 23-ата минута Кингсли Коман стреля от дистанция, но слабо и право в ръцете на Стефан Морено. Веднага след това отново играта бе спряна, за да се почистят линиите на терена. В 27-ата минута вратарят на гостите пресече решително центриране към Корентен Толисо на задната греда. Малко след това Максим Чупо-Мотинг бе изведен в наказателното поле, но нападателят не успя да нанесе добър завършващ удар и топката излезе в аут.

В 37-ата минута Арминия за втори път шокира Байерн. След центриране от ъглов удар Амос Пайпер бе оставен непокрит и с глава реализира в горния ляв ъгъл.

Байерн стартира агресивно втората част и успя да намали резултата. Първо Лерой Сане нацели лявата греда, а след това Роберт Левандовски реализира.

В ответната атака, Арминия отново излезе напред в резултата. Кристиан Гебауер бе намерен на задната греда и хладнокръвно реалзиира в мрежата на Мануел Нойер.

В 58-ата минута баварците отново намериха път към мрежата на Стефан Морено. Лерой Сане центрира в наказателното поле, където Корентен Толисо с глава реализира.

В 69-ата минута Байерн изравни резултата. След разбъркване в наказателното поле, Алфонсо Дейвис стигна първи до топката и с мощен изстрел в десния ъгъл реализира.

В 73-ата минута Арминия отбеляза четвърто попадение във вратата на Мануел Нойер чрез Серхио Кордова, но главният съдия Флориан Бадстубнер отмени гола заради засада, което след това бе потвърдено и от ВАР.В 88-ата минута Йошуа Кимих центрира от фаул на задната греда, където Роберт Левандовски стреля с глава, но защитник на гостите изчисти топката пред голлинията.

Така Байерн (Мюнхен) допусна преднината му на върха да намалее до пет точки пред втория РБ Лайпциг, докато Арминия остава 16-ти, но вече с равен брой точки с първия отбор над чертата - Херта (Берлин).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки