С ДВА ГОЛА ОТ СЪБЛЕКАЛНЯТА: Порто подпали Ювентус за историческа първа победа! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Киеза запази шансовете на италианците за 1/4-финал, съдията не даде дузпа срещу Роналдо в 94-ата минута

С ДВА ГОЛА ОТ СЪБЛЕКАЛНЯТА: Порто подпали Ювентус за историческа първа победа! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Порто спечели с 2:1 домакинството си на Ювентус от осминафиналите на Шампионската лига. "Драконите" вкараха по един гол в началото на всяко от полувремената и постигнапа исторически първи успех срещу този съперник. За гостите се разписа Киеза. Попадението може да се окаже от изключително значение за тима му на реванша. На звездата на италианците Кристиано Роналдо пък продължава да не му върви срещу португалците. В кариерата си той е излизал 7 пъти срещу Порто, 2 със Спортинг Лисабон, 4 с Манчестър Юнайтед и един с Юве. В тях петкратният носител на "Златната топка" има само 1 гол, 1 победа, 2 равенства и вече 4 загуби. Накрая на днешния мач пък и не му дадоха дузпа.

 

Мачът започна перфектно за Порто. Домакините откриха още преди да са изминали и две минути игра. Бетанкур направи ужасяваща грешка при опит да върне топката на Шчесни, Тареми се възползва и вкара за 1:0.

 

Колебанията в защитата на италианския тим продължиха и "драконите" можеха отново да се възползват от това. В 23-ата минута топката отново бе върната към Шчесни, а той я изрита лошо напред и тя попадна в Серджо Оливейра. Халфът веднага пробва изстрел, който след рикошет  в тялото на играч на Ювентус излезе в ъглов удар.

 

В 35-ата минута Джорджо Киелини получи травма и трябваше принудително да напусне. На мястото на ветерана влезе далеч Мерих Демирал. Шест след това Ювентус все пак стигна до голова възможност. След центриране от пряк свободен удар и разбъркване Рабио опита акробатичен изстрел с гръб, но стражът на домакините отрази. Оказа, че е имало и засада в тази ситуация.

 

Втората част започна така, както и първата - с гол за домакините. Марега получи топката в наказателното поле след отличен пробив на негов съотборник и без да се бави стреля в близкия ъгъл, за да удвои аванса на Порто.

Последва опасност пред вратата на домакините. Деян Кулушевски беше блокиран от играч на Порто, който обаче можеше да си отбележи автогол. Веднага след това Шчесни трябваше да спасява Ювентус, след като Серджо Оливейра стреля опасно. Полският страж обаче не не позволи на "драконите" да поведат с 3:0.

 

В 70-ата минута Алваро Мората получи добър пас от Кристиано Роналдо, но се провали в завършващия удар. 12 след това гостите все пак стигнаха до попадение. Федерико Киеза стреля от движение и направи безпомощен вратаря Марчесин. Секунди по-късно Юве дори можеше да изравни, но Роналдо се размина с топката. В добавеното време португалецът поиска дузпа за нарушение на Зайду, но съдията даде знак играта да продълои. На повторенията се видя, че нарушение по-скоро има. 

 
 
ПОРТО - ЮВЕНТУС 2:1
1:0 Тареми (2)
2:0 Марега (47)
2:1 Киеза (82)
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
ПОРТО: 1. Марчесин, 18. Манафа, 19. Мбемба, 3. Пепе, 12. Зайду, 27. Серджо Оливайра, 8. Урибе, 17. Корона, 25. Отавио, 11. Марега, 9. Тареми
 
ЮВЕНТУС: 1. Шчесни, 12. Алекс Сандро, 3. Киелини, 4. Де Лихт, 13. Данило, 30 Бетанкур, 25. Рабио, 14. Маккени, 22. Киеза, 7. Роналдо , 44. Кулушевски
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки