Стоянович: На всички ни трябват точки, не мога да подценявам никого

"Не сме в комфортна зона, ако футболистите очакват лесен мач бързо трябва да го забравят", заяви той

Стоянович: На всички ни трябват точки, не мога да подценявам никого

 Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович даде официален брифинг преди визитата на „сините” на Етър Велико Търново. Стоянович призна, че „сините” ги очаква тежък мач в старата столица и акцентира, че клубът се нуждае толкова от точки, колкото и Етър.

Наставникът също така отличи работата на „виолетовите” с действията да вземат Димитър Бербатов в щаба си, като треньорът на Левски мисля, че Берба много може да помогне на футболистите на Александър Томаш с опита си.

„Имаме някакви проблеми с контузени играчи. Някои по-малко, други повече. Става дума за 2-3 играчи. Не са типични контузии, но медицинският щаб ще каже след тренировка. Играчите имаха цяла седмица за работа и са по-добре физически след Монтана. Утре ще реагираме преди мача. Не може да говорим дали Бари сега може да е титуляр за Етър. Имаме своята философия, но пак зависи от травмите. Според мен Бари добре се аклиматизира за трите дена, от които е тук. Виждаме да има качества, сега е негов ред да ги показва на всеки мач. Това е Левски и няма време да релаксира. С голямо уважение към Монтана, но изискванията към Левски са други и футболисти като него трябва да са на 100%”, започна Славиша.

„Не беше само на мача в Монтана, а и на подготовката в Хърватия да държим непрестанно ниво. Работим сериозно върху това. Статични положения има през целия мач, но по принцип трябва да сме готови и за това. По-добре се намираме вече след тренировките”.

„Трябват точки – нормално. И ние не сме в комфортна зона, а вчера Монтана би и има 17 точки, а ние с 18. Етър търси своите точки, както и ние – нормално. Трябва да знаем какво искаме на терена. Дали ще ме изненада Етър? Всичко е възможно. В началото на първенството сме, анализирали сме ги, познаваме и треньорът им. Те искат да имат визия на терена, компактни са по терена. Чака ни тежък мач, но трябва да сме концентрирани от самото начало. Отборът на Етър е по-различен от есента и това е”, продължи Стоянович.

„Не сме в позиция да подценяваме никой отбор. На мен това ми е кристално ясно. Ако мислят така, бързо трябва да променят в главата си това мислене. Резултатът от мача в Разград не мога да кажа, че е реален, защото Етър имаше червен картон. При 0:0 те имаха 2-3 добри положения и ако бяха вкарали гол, мачът можеше да се развие по друг начин. В този мач нямаха късмет, но очакваме различно лице от тях в неделя и не мисля за загубата им в Разград. Знам, че са компактен екип и имат няколко футболисти, които могат да направят голям проблем, защото направиха такива и на халфовете и защитата на Лудогорец”.

„Ще видим каква ще е схемата. Работим върху 2-3 постройки. Много зависи от медицинските доклади кои са способни и кои не да играят след травмите. Тома Даске е халф и очакваме промяна за него. Начо Монсалве и той нямат връзки по терена, но със сигурност трябва да намерим друг играч, защото Даске е с картони. Защо да се притеснявам за утре? Хубаво е хора като Бербатов да дават информации на футболисти, това е нормално в играта. Супер работа на мениджмънта на Етър. Той може да каже много на нападателите и играчите. Там са Ангелов, Кнежевич, Боруков и с неговия опит може да принесе много за играта им”, анонсира Славиша.

„Мисля, че жълтите картони при нас са от различни фактори. Нямаме картони за вербални действия, а заради закъснели технически. Няма какво да им говоря по-сериозно. Просто трябва да сме по-умни кога правим, къде правим и извършваме фауловете. За Тома Даске – прави фаул, където не трябва да го прави, но и не беше толко виновен, колкото играчът, който загуби преди него топката, за да не стане контраатака. Имаме да работим върху тактическите елементи. Засега не виждам нужда да правим още трансфери в Левски. Може някой да си тръгне. Сега не виждам нужда от нови играчи. Доволен съм, когато всички играчи показват добри неща по терена. Сега е ред на играчите да оправдаят доверието, което клубът им е дал. Сега трябва да го оправдаят с отношения и игри. Възможно е, но и не е. Това нещо няма правила, аз ще бъда доволен в момента, в който те направят това, което се иска от тях на терена и да са по-добри от предните играчи – затова са докарани тук”, завърши Стоянович.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки