НЯМА КОЙ ДА СПРЕ СИТИ: Тимът на Гуардиола мина и през Арсенал (ВИДЕО)

Рахим Стърлинг донесе 13-ата поредна победа на "гражданите" във Висшата лига

НЯМА КОЙ ДА СПРЕ СИТИ: Тимът на Гуардиола мина и през Арсенал (ВИДЕО)

Манчестър Сити продължава наказателната си акция. Тимът на Пеп Гуардиола спечели с 1:0 гостуването си на Арсенал и по този начин записа 13-а поредна победа във Висшата лига. Попадението отбеляза Рахим Стърлинг, а тимът му води убедително в класирането. "Гражданите" имат аванс от 10 точки пред втория Лестър и 13 пред третия Манчестър Юнайтед. По-късно тази вечер "червените дяволи" приемат Нюкасъл.

 

Двубоят започна отлично за Манчестър Сити и гостите поведоха още във втората минута. Рияд Марез получи топката на десния фланг и от своя страна центрира брилятно към Стърлинг, който стреля неспасяемо с глава от близко разстояние.

 

Защитата на "артилеристите" се пропука отново малко по-късно, но този път Стърлинг се засуети и позволи на Бернд Лено да улови.

 

"Гражданите" продължаваха да бъдат по-активният отбор. В средата на първата част Марез нахлу на скорост в наказателното поле на домакините, но изстрелът му бе блокиран.

 

Първият точен удар от футболистите на Арсенал дойде след като измина половин час игра. Тиърни опита да застраши Едерсон от разстояние, но бразилският страж се намеси убедително.

 

До края на полувремето "топчиите" имаха възможност да възстановят равенството, но изстрелът на Никола Пепе срещна външната част на мрежата.

 

След почивката "небесносините" отново започнаха по-агресивно и рано можеха да удвоят своя аванс. Зинченко и Де Бройне направиха опити да отбележат ново попадение, но те не бяха увенчани с успех.

 

В 55-ата минута човекът във форма за Сити – Илкай Гюндоган, стреля от границата на пеналтерията, обаче Лено прояви добър рефкелс и изби в корнер.

 

Четвърт час преди края на срещата Букайо Сака се оказа на добра стрелкова позиция, но се подхлъзна в най-неподходящия момент и така и не успя да нанесе удар.

 

В 80-ата като по чудо гостите не вкараха втори гол. Жезус намери чудесно Жоао Кансело, който обаче от непосредствена близост не намери целта.

 

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1
0:1 Стърлинг (2) 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
АРСЕНАЛ: Лено, Бейерин, Холдинг, Мари, Тиърни, Елнени, Джака, Сака, Йодегор, Пепе, Обамеянг
 
МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Кансело, Диас, Стоунс, Зинченко, Бернардо Силва, Фернардиньо, Гюндоган, Марез, Де Борйне, Стърлинг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки