Перун претърпя тежка загуба с 1:7 в Ботевград

Това бе втора поредна победа за Балкан след подновяването на първенството

Перун претърпя тежка загуба с 1:7 в Ботевград

Мачът от 19-и кръг на Югозападна Трета лига между отборите на „Балкан” и „Перун” се игра на стадион "Христо Ботев" и приключи с успех за домакините със 7:1. 

Това бе втора поредна победа след подновяването на първенството за домакините, които започнаха срещата с натиск и още от самото начало подходиха много агресивно като до края не изпуснаха инициативата.

Първото полувреме бе много силно за тима на "Балкан 1929", който ясно и отчетливо излезе с мисълта да пречупи съперника си рано.

Домакините създадоха изобилие от положения преди да се разпишат. На няколко пъти Калоян Бонев и Павел Петков обстрелваха вратата на гостите, но неуспешно.

Нападателят Бонев уцели и страничния стълб в 30-ата минута с глава след прекрасно центриране на Павел Петков. 

В 33-та минута Кристиян Ковачев изведе Калоян Бонев на стрелкова позиция, който   майсторски излъга вратаря на гостите Атанас Тъпигьозов  и оплете кълбото в мрежата  за 1:0.

В самия край на  полувремето домакините удвоиха  резултата в своя полза. Павел Петков центрира от фаул в наказателното поле на гостите, Калоян Бонев се оказа най-съобразителен и отклони кълбото с глава към Симеон Иванов, който не сгреши за 2:0. При този резултат двата отбора  се оттеглиха на почивката.

След почивката отборът на домакините диктуваше изцяло темпото и играта на терена и отбелязаха нови пет попадения във вратата на гостите от Кресна.

В 51-ата минута  Павел Петков от пряк свободен удар  покачи на  3:0. Четири  минути по-късно Йордан Апостолов насочи топката към Кристиян Ковачев и той не сгреши за 4:0. В 57-ма минута Павел Петков отбеляза ново попадение и резултата набъбна на 5:0.

В 66-ата минута домакините реализираха ново попадение. Отново Павел Петков насочи удобна  топка за нахлулия в наказателното поле Ангел Ангелов, който разстреля вратаря за 6:0.

Влезлият в игра  от юношите  на клуба Николай Миков се отчете за доверието, което му оказа наставника, и  16-годишният футболист се възползва от поредната грешка в отбрана за гостите, напредна и изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата - 7:0.

Влезлият в игра Александър Александров  миг преди края на срещата  отбеляза почетно попадение за отбора на „Перун” след самостоятелен пробив по десния фланг за 7:1.

В този мач в отбора на „Перун” не взеха участие опитните Атанас Топалов и Десислав Токов поради заетост и контузия. 

През първата част  на срещата футболистите на  гостите играха далеч по-добре и Иван Георгиев и Петър Добринков не успяха да реализират головите си положения пред вратата на домакините.

През втората част на мача отборът на „Перун” изигра най-слабото си полувреме от досега изиграните срещи, буквално рухна и инкасира нови пет попадения във вратата си. 

В събота отборът на „Перун” ще домакинства на единия от лидерите в групата – този на „Вихрен” Сандански.

„Перун”: Тъпигьозов, Бориславов, Найденов, Ангелов, Станчев, Крушолийски, Добринков, Харалампиев, Златков, Стоинков, Георгиев /Харизанов, Танев, Атанасов, Александров/.

Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки