Тунчев: Играхме бавно, не търсихме по-бързо движение на топката

"Не подходихме по най-добрия начин", каза треньорът на Локо Пд

Тунчев: Играхме бавно, не търсихме по-бързо движение на топката

 Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев сподели първите си впечатления след драматичната победа с 2:1 над Беласица в 1/8-финалите за Купата на България. Настоящият носител на трофея се озова с гол пасив и трябваше да чака до 87-ата минута, когато Бирсент Карагарен донесе успеха на "смърфовете" с брилянтно изпълнение от малък ъгъл. Това бе втори пореден инфарктен мач в турнира за пловдивчани, след като в предишната фаза те надделяха с 4:3 в гостуването си на Загорец.

 
"Не подходихме по най-добрия начин. Играхме бавно. Не търсихме по-бързо движение на топката. Знаехме, че ще се групират добре", започна той.
 
"Ние играем вкъщи. Ние сме отбор, който е печелил два пъти купата. Не трябва кой знае колко внимание да им обръщаме, а по-скоро как ние ще играем. След мача с Етър им казах, че срещу отбори, които се затварят е по-трудно. Явно не си взеха бележка. Повече увереност трябва в централните защитници при положение, че противникът се е затворил. Те са важни за изнасянето на топката", продължи Тунчев.
 
За позицията на Салинас:
 
"Сали е човек, който умее да играе с топката, но неговата сила е да е зад нападателя. Да извежда с пасове, но когато се налага, играе на тази позиция."
 
"Предишната година имахме по-малко почивка, играхме срещу по-трудни съперници. Един ден почивка е от значение. Ще се възползваме от това нещо. Няма да бъде лесно. Има солидни контузии. Ще бъде доста трудно. Докато имаме шанс да преследваме и едното, и другото, няма да се откажем", допълни наставникът.
 
За мача с ЦСКА и Акрапович:
 
"Работихме доста време с него. Познаваме се много добре. Който подходи по-сериозно, той ще спечели. Мачовете бяха доста равностойни, класата реши мача."
 
За Саша Симонович:
 
"Саша е направил доста добър отбор. Със средствата, които разполага е намерил млади момчета. Пожелавам му да се завърне в професионалния футбол", завърши изказването си специалистът.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки