Левуново-2014 надигра Градешница, но спечели само една точка, Орел надви Струма

Вижте подробности

Левуново-2014 надигра Градешница, но спечели само една точка, Орел надви Струма

 Мачът  от първенството на областна група Струма-1 между отборите Градешница от Долна Градешница  и  Левуново-2014 от едноименното селище завърши наравно 1:1. Първият гол в срещата бе отбелязан във 2-ра минута, когато насочената топка от Благой Шумов се отклони от защитник на домакините и се спря в мрежата за 0:1. В 16-та минута при идентична ситуация след изпълнен фаул от страна на домакините Благой Шумов от гостуващия тим изненада вратаря Костадин Грандоков и с  нов автогол резултата бе изравнен. До края на първата част на двубоя по една ситуация проиграха и двата отбора, но нападатели им бяха неточни отблизо.

Втората част на срещата се изигра в половината на домакините. Вреше и кипеше пред наказателното поле на Градешница, но техните защитници се отбраняваха геройски. Николай Вълков със страхотен шут от около 30 метра разтресе напречната греда зад стража на домакините, кълбото се върна и Благой Шумов с глава отбеляза гол, но главния съдия го отмени заради засада, според него. По-късно Илия Длагонски, Стефан Иванов, Милан Маджиров на два пъти, Велко Милюков насочваха опасно топката към вратаря на домакините, но опълченците на Градешница се отбраняаха и топката все не влизаше в мрежата на противника.

„Доволни сме от отношението на домакините. Играта бе коректна от страна на техните футболисти, но терена бе безобразен и това бе причина да не се стигне до отбелязване на голове в тяхната врата. Радостта на футболистите от Градешница бе голяма, защото спечелиха точка, а ние след като ги надиграхме тотално загубихме две. В неделя ще домакинстваме на Спортист Струма”, сподели президента на Левуново 2014 Костадин Миндов.

Орел пък победи Струма с 2:0. Повече от сигурен беше президента на ФК Орел Лебница Васил Джибов-Полковника, че съседското дерби срещу  Спортист ще бъде спечелено от неговия тим – Орел . Прогнозата му се оказа точна и с по-добра игра и по-точен мерник гостуващия тим спечели двубоя с два гола разлика. Първият гол в срещата отбеляза Боян Боянов в 20-та минута от фаул от около 20 метра. В 69-та минута след центриране от ъглов удар, изпълнен отлично от Николай Стоянов в наказателното поле на домакините намиращия се на втора греда Боян Боянов с глава простреля за втори път вратаря н
 а Спортист за 0:2. Футболистите на Орел заиграха по-затворено, дебнеха удобни моменти за контраатаки и парираха действията на футболистите на Спортист навреме пред наказателното си поле.

„Напълно заслужена победа. Надиграхме игрово и тактически отбора на домакините. В неделя ще домакинстваме на отбора на Еделвайс Цветанов от село Полева от 15 часа в Лебница”, сподели президента на ФК Орел Васил Джибов-Полковника.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки