В ПАРИЖ: ПСЖ взе поправителния тест "Барселона" и вече е 1/4-финалист в Шампионската лига (СНИМКИ+ВИДЕО)

Меси накара каталунците да мечтаят преди сам да ги лиши от шанс за чудото

В ПАРИЖ: ПСЖ взе поправителния тест "Барселона" и вече е 1/4-финалист в Шампионската лига (СНИМКИ+ВИДЕО)

ПСЖ е 1/4-финалист в Шампионската лига, след като завърши наравно 1:1 с Барселона в мач-реванш от 1/8-финалния им сблъсък в надпреварата. Парижани имаха солиден аванс от 4:1 от Камп Ноу и дори поведоха в днешния мач, но отново имаше инфарктни моменти за тях.

Този път обаче парижани успяха да се справят с теста "Барселона" и не се поддадоха на напрежението като през 2017-та, когато допуснаха един от най-големите обрати в историята на турнира.

Мачът започна с натиск в първите минути за Барселона, като Лионел Меси и Усман Дембеле на няколко пъти разиграваха, създавайки сериозни проблеми за защитата на парижани. В 12-та минута именно Дембеле получи от Меси при бърза контрата, французинът преодоля защитник с финт, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 23-та минута Лионел Меси беше изведен очи в очи с Кейлор Навас, но стражът успя да избие в горната греда с върха пръстите си. Малко по-късно Дембеле опита да намери аржентинеца на няколко метра от вратата, но Меси не достигна до топката. 

В 30-та минута обаче ПСЖ получи дузпа. Мауро Икарди беше съборен в наказателното поле на Барса, а след проверка на ВАР беше отсъден наказателният удар за момчетата на Маурисио Почетино. Зад топката застана Килиан Мбапе и не сбърка за 1:0. 

В 35-та минута Антоан Гризман изведе по отличен начин Дембеле, но французинът за пореден път не успя да преодолее Навас. Две минути по-късно обаче гостите отново повярваха в обрата. След поредната чудесна комбинация Педри намери Меси, а аржентинецът произведе истински снаряд от над 25 метра, който не остави никакви шансове на иначе отличния Кейлор Навас, като топката едва не скъса мрежата му.


В добавеното време на полувремето мачът можеше да стане още по-завързан. Антоан Гризман беше съборен в наказателното поле от Лейвин Курзава и реферът Антъни Тейлър отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Лионел Меси, но стреля в тялото на Кейлор Навас, който за пореден път спаси парижани.

В началото на втората част темпото на игра падна, а ПСЖ се защитаваше далеч по-добре. В 60-та минута Меси полчуи пас в наказателното поле, обърна се, но на два пъти изстрелите му бяха блокирани от самоотвержените действия на бранителите в синьо. 

Натискът на Барса обаче отново се усили в 68-та минута Клеман Ленгле принуди Навас да спасява отново, а 3 минути по-късно и Жуниор Фирпо застраши вратата на френския тим след остро центриране по въздух. В 75-та минута Дембеле се размина с поредно чудесно центриране на Жорди Алба. 

Така ПСЖ успя да си отмъсти на Барселона за кошмара от 2017-та година и вече гледа към 1/4-финалите на Шампионската лига, докато за Барселона остава битката за титлата и финала за Купата на краля.

ПСЖ - Барселона 1:1
1:0 Мбапе (дузпа) 31
1:1 Меси 37

Стартови състави:

ПСЖ: Навас, Кимпембе, Маркиньос, Верати, Мбапе, Паредес, Икарди, Курзава, Дракслер, Флоренци, Гайе

Барселона: Тер Стеген, Дест, Серхио Бускетс, Гризман, Меси, Дембеле, Ленгле, Педри, Алба, Де Йонг, Мингеоза

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки