Борусия (Дортмунд) надви лесно Херта на "Сигнал Идуна Парк"(ВИДЕО)

Рурците спечелиха с 2:0 срещу "Старата дама"

Борусия (Дортмунд) надви лесно Херта на "Сигнал Идуна Парк"(ВИДЕО)

Борусия Дортмунд спечели с 2:0 домакинството си на Херта Берлин от 25-ия кръг на Бундеслигата. „Жълто-черните“ се добраха до трите точки благодарение на головете на Юлиан Бранд и 16-годишният Юсуфа Мукоко.

В 80-ата минута при резултат 0:1 гостите от Берлин драстично намалиха шансовете си да стигнат до точката, след като останаха с човек по-малко. Директен червен картон си заслужи Владимир Дарида, който влезе много остро в краката на Марко Ройс.

След важния успех Борусия заема петата позиция в класирането с 42 точки, докато берлинчани са 15-и с 21 пункта и има реална опасност да загубят мястото си в елита, ако продължават със загубите в следващите мачове.

Срещата на празния „Сигнал Идуна Парк“ започна по-добре за домакините. В 13-ата минута Марко Ройс пропусна да отбележи от добра стрелкова позиция.

В следващите минути домакините продължаваха да владеят повече топката, но не стигаха до сериозни голови положения. В 34-тата минута Джуд Белингам пробва късмета си с изстрел от далечно разстояние, но вратарят на Херта Берлин Руне Ярщайн внимаваше и спаси.

По-активните действия от страна на Дортмунд се отплатиха в 54-тата минута, когато Юлиан Бранд даде аванс на домакините. Той отправи топовен шут от границата на наказателното поле. Топката хвана странна траектория и влетя в мрежата, като премина между ръцете на Ярщайн. Вратарят бе заел добра позиция, но подцени ситуацията и определено не се намеси по най-добрия възможен начин.

Час игра след началото удар на Махмуд Дауд се отби от напречната греда. Десет минути преди изтичането на редовното време Владимир Дарида настъпи много лошо глезена на Марко Ройс и си заслужи директния червен картон. Капитанът на Борусия дълго време лежа на терена и в крайна сметка се наложи да бъде заменен принудително.

В 89-ата минута Джовани Рейна бе изведен на чиста позиция, но не успя да реализира. Все пак в първата минута на добавеното време домакините сложиха точка на спора. Влезлият в игра преди минути от резервната скамейка Юсуфа Мукоко се разписа за 2:0. 16-годишният талант се измъкна зад гърба на противниковата отбрана и от малък ъгъл успя да преодолее Ярщайн. Топката премина под краката на стража.

В следващия кръг от германския шампион Дортмунд гостува на Кьолн, докато Херта посреща Байер Леверкузен. 

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки