СЛЕД ДРАМА В ПЕТ ГЕЙМА: Нефтохимик грабна Купата на България (ВИДЕО)

Бургазлии триумфираха в надпреварата за пети път

СЛЕД ДРАМА В ПЕТ ГЕЙМА: Нефтохимик грабна Купата на България (ВИДЕО)

Нефтохимик спечели турнира за Купата на България при мъжете. Волейболистите, водени от Николай Желязков, надиграха Добруджа 07 с 3:2 (25:21, 23:25, 25:21, 23:25, 15:11 ) във  финала, който се проведе в пазарджишката зала „Васил Левски“. 

 
Бургазлии вдигат своя пети трофей, след 2007, 2008, 2016 и 2018 година. За треньора Николай Желязков това е първо отличие с Нефтохимик от надпреварата. Общо пък тимът постига втори златен връх през този сезон, след като спечели и Суперкупата на България.
 
Двубоят бе нервен и изпълнен с осповани моменти и интрига. Напрежението доведе до амплитуди в играта и на двата съперника и честа смяна на водачеството. В крайна сметка обаче Нефтохимик показа повече класа, характер и волейболни аргументи за крайния успех.
 
Треньорът Николай Желязков направи две промени в стартовия състав, като на поста диагонал започна с Мирослав Градинаров, а в центъра Николай Колев. 
 
Двата тима тръгнаха равностойно, но напрежението повлия на добруджанци, които допуснаха слабости в и непредизвикани грешки. Нефтохимик отбеляза пет последователни точки и поведе с 8:3. Бургазлии продължиха да натискат съперника и в решителната част на гейма вече водеха с 21:15. Мирослав Живков потърси промяна, чрез рокади в състава, но и това не помогна. Нефтохимик не допусна обрат, запази аванса си и спечели първия гейм.
 
Във втория гейм Добруджа намери верния ритъм на противодействие и играта тръгна точка за точка, за да се стигне до 23:23. В този момент два бомбени сервиса на Мартин Мечкаров допринесоха за успеха на Добруджа. След успешна блокада и контраатака добруджанци спечелиха с 25:23 и изравниха 1:1 гейма.
 
В третата част Нефтохимик наложи волята си с по-голяма устойчивост в решителните моменти.  Добруджа продължиха да се бори, като четвъртата част продължи с нова поредица в смяна на водачеството. При 18:18 две поредни грешки на Нефтохимик и блокада на съперника, доведоха до три точки в полза на Добруджа 21:18. Бургазлии настигнаха съперника при 21:21. Този път обаче съперникът им запазиха хладнокръвие и доведое рездултата до 2:2.
 
В тайбрека Нефтохимик стартираха ударно - 8:3 в своя полза. До края бургазлии не изпуснаха инициативата и се поздравиха с крайната победа.
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки