ОБЗОР: Наполи оцеля в голово шоу с последния в Серия "А" (ВИДЕО)

Рома с поредна издънка, вижте резултатите от изиграните мачове

ОБЗОР: Наполи оцеля в голово шоу с последния в Серия "А" (ВИДЕО)

Наполи спечели с 4:3 домакинството си на Кротоне от 29-ия кръг на Серия "А". Тимът на Дженаро Гатузо допусна изравняване, след като водеше с 3:1. Победното попадение реализира Ди Лоренцо в 77-ата минута. Успехът е четвърти пореден за домакините, които са на четвърто място с 56 точки, само на две от третия Аталанта. Освен това Наполи има мач по-малко. Кротоне е твърдо последен.

 
Головото шоу стартира в 19-ата минута, когато капитанът на домакините Лоренцо Инсиние получи пас от Джовани Ди Лоренцо и преодоля Алекс Кордас за 1:0. Три минути по-късно Наполи удвои преднината си. Виктор Осимен вкара. Гостите успяха да намалят резултата 25-ата. Сими получи в наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл реализира. Наполи продължи да притиска съперника си и 34-ата минута Дрис Мертенс отбеляза много красиво попадение. Кротоне стартира отлично втората част и в 48-ата минута успя отново да намали резултата. Жуниор Месиаш свали към Сими, който заби втори си гол в мача. В 59-ата защитата на домакините подари топката на Жуниор Месиаш, който отблизо възстанови равенството. Наполи вложи всички сили в нападение и това даде резултат в 72-ата минута, когато Джовани Ди Лоренцо се превърна в героя за тима си. Халфът стреля от границата на наказателното поле, след което топката влетя в десния ъгъл.
 
Рома допусна поредна издънка. "Вълците" направиха 2:2 при гостуването си на Сасуоло. Столичани на два пъти повеждаха в резултата, но така и не успяваха да задържат аванса си в резултата и се смъкнаха на седмо място в класирането с 51 точки.
 
В средата на първата част "вълците" получиха право да изпълнят дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Марлон срещу Карлес Перес. Зад топката застана Лоренцо Пелегрини и вкара. След почивката домакините притиснаха отбраната на Рома и стигнаха до 1:1. В 57-ата минута Джуричич игра с глава след центриране от корнер и Траоре почти от голлинията с гърди изравни резултата. В 69-ата Спинацола проби отляво и опита пас към свой съотборник. Топката стигна до намиращия се в наказателното поле на домакините отдясно на вратата на Саусоло Бруно Перес и бразилецът с брилянтен шут успя да порази целта, а Консили този път не съумя да стори нищо. Пет минути преди края Распадори получи топката пред вратата на Рома след подаване отдясно и с удар по земя с лекота направи резултата 2:2. Резултатът се запази такъв в малкото оставащи минути до края и тимът на Пауло Фонсека вече е извън зоната на европейските клубни турнири.
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Милан - Сампдория 1:1

Аталанта - Удинезе 3:2

Беневенто - Парма 2:2

Каляри - Верона 0:2

Дженоа - Фиорентина 1:1

Лацио - Специя 2:1
Наполи - Кротоне 4:3

Сасуоло - Рома 2:2
 
От 19,00 ч
Торино - Ювентус
 
От 21,45 ч
Болоня - Интер

Сасуоло - Рома 2:2

Лацио - Специя 2:1

Каляри - Верона 0:2

Беневенто - Парма 2:2

Дженоа - Фиорентина 1:1

Аталанта - Удинезе 3:2

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки