В БИТКАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ: Етър изпусна Ботев Враца! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата тима направиха самоубийствен хикс, домакините удариха две греди

В БИТКАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ: Етър изпусна Ботев Враца! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Етър не успя да победи Ботев (Враца) на ст. "Ивайло" в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Тимът на Александър Томаш пропусна куп положения, удари две греди, но така и не можа да стигне до трите точки. Двата тима се борят всячески за оцеляването си в елита, а това равенство не им помага но никакъв начин. Етър е 11-и с 21 точки, докато Ботев е на 12-а позиция с 19, колкото имат Славия и Монтана. "Белите" са с мач по-малко.
 
 
"Виолетовите" можеха да поведат още в шестата минута на двубоя. Ловре Кнежевич получи подаване от Преслав Боруков и влезе в наказателното поле. От аутлинията той върна топката към Меси Мезу, който опита удар, но Красимир Костов спаси.
 
 
Домакините имаха нов шанс да се разпишат в 20-ата минута. След центриране от дясно Ловре Кнежевич опита удар с глава, но топката прелетя над напречната греда.
 
В 36-ата  футболистите на Ботев Враца поискаха дузпа. След рикошет топката се удари в ръката на Мариян Иванов. Съдията Никола Попов обаче прецени, че няма основания да посочи бялата точка. На повторенията също се видя, че ръката на Иванов е прилепена до тялото и той не играе умишлено с топката.
 
 
Ботев Вр започна по-активно второто полувреме. В 56-ата минута удар на Атанас Зехиров не намери очертанията на вратата на Христо Иванов.
 
Ботев бе много близо до гол в 62-ата минута. Даниел Генов получи добра топка по дясното крило и подаде към Петър Атанасов, който бе в непосредствена близост до вратата на домакините, но Здравко Димитров се намеси и успя избие.
 
 
Малко по-късно Домовчийски се оказа на добра позиция в наказателното поле. Ударът му обаче бе доста слаб и бе уловен от Христо Иванов. В 70-ата минута Етър можеше да поведе в резултата. След разбъркване в наказателното поле топката достигна до Симеон Мечев. Той стреля по диагонала, но топката срещна напречната греда. Преслав Боруков опита да я добави в мрежата, но бранител на Ботев се намеси.
 
Само 60 секунди по-късно отново гредата спаси гостите. Преслав Боруков напредна опасно и стреля от границата на наказателното поле. В 86-ата минута Кольо Станев се озова на добра позиция в наказателното поле и стреля, но стражът на гостите изби в корнер. След ъгловия удар Аласан Н Диайе изчисти от голлинията.
 
 
Ботев Вр отговори с отличен удар на Петър Атанасов от фаул, но топката мина покрай вратата на Христо Иванов.
 
В даденото от съдията продължение Етър създаде поредно разбъркване в наказателното поле на гостите, но офанзивните футболисти на великотърновци не успяха да се възползват и да се разпишат.
 

 

ЕТЪР - БОТЕВ ВРАЦА 0:0

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

 

Етър: Хр. Иванов, Илиев, Крачунов. М. Иванов, Хубчев, Кацаров, Мечев, Кнежевич, Боруков, Младенов, Миси Мезу

 

Ботев: Костов, Ничев, Миланов, Николов, Зехиров, Ндиайе, Златински, Аясс, Ненов, Генов, Домовчийски

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки