Челси се бетонира в Топ 4 на Висшата лига след успех над Уест Хем (ВИДЕО)

Вижте подробности

Челси се бетонира в Топ 4 на Висшата лига след успех над Уест Хем (ВИДЕО)

Челси спечели гостуването си на Уест Хем с 1:0 в двубой от 33-ия кръг на английската Висша лига. Единственото подадение в срещата бе дело на Тимо Вернер в 43-ата минута. В 80-ата минута Балбуена усложни ситуацията за иначе добре представящите се "чукове", като си изработи директен червен картон и бе изгонен.


Така Челси направи сериозна заявка за четвъртото място в първенството. "Сините" вече са с 58 точки, с 3 повече от Уест Хем и 1 по-малко от третия Лестър.


Челси пое контрола от самото начало и имаше огромно предимство във владеенето на топката. Още в четвъртата минута Маунт намери Вернер около точката за дузпата, но ударът на германеца премина над напречната греда. В десетата самият Маунт се освободи добре от Сучек и стреля, но Фабински спаси. Малко след това стражът на "чуковете" отрази и точен шут на Пулишич, в който обаче липсваше. 


В 37-ата минута Аспиликуета за малко не си отбеляза автогол в опита да изчисти топката, която докосна и ръката му. Ситуацията бе прегледана и от ВАР, но дузпа не бе отсъдена, тъй като ръката на бранителя бе до тялото му. 


В последните 15-ина минути на първата част Уест Хем заигра доста по-добре и много по-често действията се развиваха в половината на сините. Точно в този момент обаче Челси нанесе своя удар. Вернер се пребори много добре за топката с Огбона, след което пусна към Пулишич, който продължи към Чилуел. Английският национал центрира по земя в наказателното поле, а Вернер засече от няколко метра, слагайки край на головата си суша. Това е първи гол за него от 15 февруари. 


Второто полувреме стартира с нов шанс за Вернер, който изпревари противниковата защита, но ударът му премина на косъм от вратата на Фабиански. "Чуковете" отговориха мигновено с точен удар на Форналс, но Едуард Менди улови. 


След час игра Фабиански отрази изненадващ удар на Мейсън Маунт, който се възползва от това, че бе оставен абсолютно сам и отправи удар от средна дистанция. В 67-ата минута стражът на домакините се отчете с ново блестящо спасяване, след като отрази опита на Вернер. 


Десетина минути преди края Фабиан Балбуена получи директен червен картон. Парагваецът игра с топката, но при шута кракът му продължи движението си и удари Мейсън Маунт, което не се понрави на Крис Кавана. След преглед с ВАР главният съдия показа червения цвят на Балбуена и го изпрати в съблекалните преждевременно.  


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


Уест Хем: Фабиански. Цуфал, Балбуена, Диоп, Огбона, Фредерикс, Нобъл, Сучек, Форналс, Лингард, Боуен


Челси:
Медни, Рюдигер, Силва, Кристенсен, Аспиликуета, Канте, Жоржиньо, Чилуел, Маунт, Пулишич, Вернер

 

Разширен репортаж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки