Локо Пд ще се опита да увеличи аванса си пред ЦСКА преди плейофите

"Черно-белите" търсят задължителна победата над ЦСКА 1948

Локо Пд ще се опита да увеличи аванса си пред ЦСКА преди плейофите

ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в последен мач от редовния сезон в efbet Лига. Двубоят крие сериозна интрига. "Смърфовете" са втори в класирането, но само на две точки пред ЦСКА и ще искат отново да увеличат аванса си преди плейофната фаза.


ЦСКА 1948 пък все още има шанс да влезе в първата шестица. За целта тимът трябва задължително да спечели и по този начин ще събере с точка повече от Берое и Черно море, което ще прати варненци във втората осмица. 


Ако мачът завърши наравно или със загуба на домакините, те ще останат на седмо място. Именно тази позиция в крайното класиране дава правото на бараж за участие в Лигата на конференциите. ЦСКА 1948 можеше отдавна да се е бетонирал в топ 6, но спечели само три срещи през пролетта. Локомотив е в значително по-добра форма и се намира в серия от 4 победи без допуснат гол. 


ЦСКА 1948 за пореден път смени треньора си. Росен Кирилов се задържа съвсем за кратко на поста, а днес отборът ще бъде воден от Тодор Киселичков. Очаква се в предни позиции да започне Димитър Митков, а зад него да действат Георги Русев, Васил Шопов и Денислав Александров. Ивайло Чочев и Серкан Юсеин ще са двойката вътрешни халфове. 


В Локо нямат сериозни кадрови проблеми. Александър Тунчев отново ще пусне в атака Димитър Илиев и Георги Минчев. По фланговете ще се разчита на Момчил Цветанов и Бирсент Карагарен, който преди броени дни преподписа с "черно-белите". Тримата в защита отново ще са Давид Малембана, Диниш Алмейда и Лукас Масоеро. 


По-рано през сезона двата отбора завършиха наравно в Пловдив. Масоеро откри за Локомотив още в 5-ата минута, но в 15-ата Момчил Цветанов си вкара автогол за крайното 1:1. 


"Смърфовете" играят много сполучливо в София в последно време и от най-скорошните си 9 мача в столицата загубиха само един - 0:1 от Левски през декември миналата година. 


Вероятни състави: 


ЦСКА 1948: Наумов, С. Александров, В. Василев, Минков, Л. Марин, Юсеин, Чочев, Г. Русев, В. Шопов, Д. Алексанров, Д. Митков 


ЛОКО ПД: И. Пиргов, Малембана, Масоеро, Алмейда, Карагарен, Умарбаев, Витанов, М. Цветанов, К Илич; Г. Минчев, Д. Илиев 


Съдия: Георги Иванов 


Стадион: "Васил Левски" 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки