КРАЙ! Лацио отказа Милан от титлата, и топ 4 е под въпрос (ВИДЕО)

Разликата с Интер вече е 13 точки, отмениха гол на домакините

КРАЙ! Лацио отказа Милан от титлата, и топ 4 е под въпрос (ВИДЕО)
Лацио спечели с 3:0 домакинството си на Милан от 26-ия кръг на италианската Серия "А". Поражението окончателно отказа "росонерите" от титлата. Те вече изостават на 13 точки от лидера Интер. Тимът на Стефано Пиоли е на пето място. Лацио е шести с 61 т.
 
Само две минути след началото на срещата Лацио излезе напред в резултата. Хоакин Кореа хитро се измъкна зад отбраната на "росонерите", за да се озове сам срещу вратаря Донарума и да го преодолее с хубав минаващ удар за  1:0!
 
В следващите минути Лацио продължи да атакува и създаде няколко голови шанса пред Кореа и Чиро Имобиле, които обаче не успяха да ги оползотворят. В 31 опасен удар на Хакан Чалханоглу бе блокиран от Пепе Рейна.
 
В края на частта пък Кореа намери Мануел Ладзари, който прати топката в мрежата на Милан, но след намесата на ВАР голът бе отменен поради засада.
 
В 51-ата минута Лацио стигна до втори гол и той отново бе дело на Кореа. Четири по-късно футболистът на Атлетико беше близо до хеттрик. Негов удар по диагонала обаче беше блестящо отразен от Донарума.
 
Чиро Имобиле пробва да прехвърли излезлия напред Донарума в 80-ата минута, но топката кацна на гредата. Четири след това Алесандро Тонали шутира опасно, но агонизиращо близо до левия страничен стълб.
 
Чиро Имобиле сложи точка на спора в 87-ата минута, когато Лацари прониза защитата на гостите с фамозен пас към своя нападател, който с едно докосване си нагласи топката и хладнокръвно направи резултата класически.
 
 
 
ЛАЦИО - МИЛАН 3:0
Кореа (2)
Кореа (51)
Имобиле (87)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛАЦИО: Рейна, Марушич, Ачерби, Раду, Ладзари, Милинкович-Савич, Лейва, Алберто, Лулич, Кореа, Имобиле
 
МИЛАН: Донарума, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Кесие, Бенасер, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Манджукич
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки