Левуново показа класа и вкара пет на Ветрен в Полена

Срещата завърши 5:3

Левуново показа класа и вкара пет на Ветрен в Полена

 Четата на Костадин Миндов знаеше цената на победата в мача си, гостувайки на Ветрен Полена и успя да спечели трите точки с много качествена и резултатна игра,  побеждавайки ги  с 5:3. Първият гол в срещата в 3-та минута отбеляза Милан Маджиров, който със силен спринт по десния фланг навлезе в наказателното поле на домакините и с диагонален шут оплете топката в мрежата зад стража им за 0:1. В 19-та минута резултата бе изравнен – 1:1 – след директен обстрел от 25 метра от фаул. До края на първото полувреме играта се водеше повече в средата на терена без

 създадени чисти голови положения и пред двете врати.
 
На почивката старши треньорът на Левуново Костадин Миндов направи обстоен разбор на играта от първото полувреме и нареди да се събличат Мартин Атанасов, Стефан Иванов и Александър Черкезов, заемайки местата на Милан Маджиров, Сергей Черкезов и Слави Славчев. Тези смени бяха много навременни и внесоха свежест в играта на отбора на гостите. Натискът на футболистите на Левуново беше масиран. Николай Вълков, Мартин Атанасов, Стефан Иванов и Илия Длагонски поставяха често в шах защитата на домакините. В 56-та минута Христо Велев, известен като агличанина заради изпълнени тъчове в техен стил, хвърли много далече топката към Благой Шумов, и включилия се централен  защитник в помощ на нападението с глава простреля вратаря на Ветрен за 1:2. Веднага след попадението бе извършена четвърта смяна в отбора на гостите. На мястото на Илия Длагонски влезе нападателя  Фредерик Симеонов. Нападателната мощ на гостуващия тим се засили още повече с появата на Симеонов. И той се отчете с две много красиви попадения , напомняйки играта на Лионел Меси. Едното стана след отлично изпълнен тъч от Христо
 Велев и прехвърлящ удар на Симеонов в 61-ва минута за 1:3. В 66-та минута футболистите на домакините успяха да се възползват от колективна грешка на отбраната на гостите и резултата бе намален на 2:3. Две минути по-късно Николай Вълков от фаул от 17-18 метра със страхотен шут изпрати топката неспасяемо в мрежата за 2:4. В 77-ма минута Николай Вълков изведе Фредерик Симеонов и той направи резултата убедителен – 2:5. В края на мача след центриране в наказателното поле на гостите при меле бе отбелязан нов гол за домакините и резултата стана 3:5.
 
„Изиграхме много добър мач на изключително тежък терен. Отборът на домакините играха силов футбол, докато при нас преобладаваше техниката, красивите комбинации и съвсем заслужено се поздравихме с победа 5:3 като гости. Вървим в правилна посока и се надявам до края на първенството да бъде така, за да можем да реализираме  поставената си цел”, сподели играещият треньор и президент на ФК Левуново 2014 Костадин Миндов.
 
В Дамяница местния Локомотив победи ФК Долно Осеново от с.Долно Осеново с 2:1. Головете за домакините бяха дело на Даниел Христов в 22-ра и Георги Надеждев в 25-та минути. Попадението за гостите бе на Антон Крънчов в 6-та минута.
 
Мачът Еделвайс Цветанов-Поленица – Изтребител Ново Делчево не се игра поради невъзможност на домакините да се съберат  и се очаква служебна победа с 0:3  за отбора на гостите.
 
След така получените резултати в изиграните мачове от 18 кръг за първенството на областна група Струма-1 лидер  е отборът на ФК Спортист Падеш с 45 точки с 16 изиграни мач, втори е ФК Левуново 2014 с 32 точки и 15 изиграни мача, и трети – ФК Локомотив Дамяница с 31 точки също с 15 изиграни мача.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки