РЕШЕНО: Алегри се завръща в Ювентус

Андреа Пирло ще бъде освободен без значение дали ще класира отбора за Шампионската лига

РЕШЕНО: Алегри се завръща в Ювентус

Масимилиано Алегри ще се заръне начело на Ювентус, твърди SportMediaset. Специалистът вече веднъж води тима. В периода 2014 - 2019 година той спечели пет поредни шампионски титли с "бианконерите".

 
Според информацията ръководството вече е решило да освободи Андреа Пирло от треньорския пост без значение дали той ще класира отбора за Шампионската лига, или не. Триумф за Купата на Италия също не би спасил бившия халф, като смяната щяла да стане факт след края на сезона. 
 
Междувременно, "Гадзета дело спорт" добавя, че Алегри би искал да направи революция в клуба, каквато му е била отказана преди уволнението му през лятото на 2019 година. Той би заварил в тима млади играчи като Матайс де Лихт, Федерико Киеза и Деян Кулушевски, което би му харесало. В халфовата линия той щял да разчита на Родриго Бентанкур и Артур, но нямало да има против да бъдат продадени Аарън Рамзи и Адриен Рабио. Очаква се също така Юве да се опита да привлече Мануел Локатели от Сасуоло.
 
Все още не е ясно дали капитанът Джорджо Киелини ще получи нов договор, но евентуално пристигане на Алегри би увеличило шансовете това да стане. Бъдещето на Пауло Дибала в клуба също изглежда много несигурно в момента. В предишния си период при "бианконерите" обаче италианският наставник възнамерявал да отреди водеща роля на нападателя и затова бил готов да се раздели с няколко футболисти, сред които и Кристиано Роналдо. Така че възможното завръщане на Алегри би помогнало за това аржентинецът да остане на "Алианц Стейдиъм".
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки