ДРАМАТА Е ПЪЛНА: Атлетико мина през ада, но остана начело в Ла Лига (ОБЗОР)

Реал запази шансове за титлата, Барса е аут, вижте всички резултати от кръга

ДРАМАТА Е ПЪЛНА: Атлетико мина през ада, но остана начело в Ла Лига (ОБЗОР)

Атлетико Мадрид остана начело в Ла Лига, след драматичен обрат с 2:1 Осасуна на "Уанда Матрополитана". По този начин "дюшекчиите" запазиха аванса си от две точки пред Реал М на върха в класирането. "Белия балет" победи Атлетик Билбао с 1:0 като гост, докато Барселона се изложи - 1:2 срещу Селта на "Камп Ноу" и окончателно загуби шансове за първото място.  Титлата ще се реши в последния кръг. Атлетико ще пътува до Валядолид, а Реал приема Виляреал.

 
Най-сериозната възможност за Атлетико срещу Осасуна пред първото полувреме на днешниия мач дойде след 24 минути игра.  Ударът на Анхел Корея обаче се отби десния стълб на вратата. Шест след това отново Корея се измъкна отлично зад гърба на бранителите на съпернико, но Ерера спаси. В 42-ата Саул също удари гредата с шут извън наказателното  поле, а малко след това пропусна да вкара с глава след центриране.
 
Играчите на Диего Симеоне достигнаха до попадение в 59-ата минута. Отбеляза го Стефан Савич, но след намесата на ВАР то бе отменено поради засада. Шест по-късно и гол на Караско не бе зачетен. В 75-ата противно на логиката Осасуна поведе. Будимир стреля силно с глава, топката бе избита от Ян Облак, но след преглед със системата за видеоасистенция ясно се видя, че е преминала голлинията с целия си обем - 0:1. Отговорът на Атлетико не закъсня и в 81-ата минута Лоди изравни резултата. Луис Суарес пък бе автор на попадението за пълния обрат в 88-ата.
 
В Билбао попадението за успеха на Реал отбеляза  Начо в 68-ата минута. Двубоят беше без значение за баските, но въпреки това футболистите на Марселино направиха всичко по силите си, за да стигнат поне до точката днес. През първото полувреме липсваха интересни ситуации пред някоя от врете врати, а след почивката възпитаниците на Зидан се оказаха по-точни и се поздравиха с успеха.
 
Тимът на Роналд Куман пък изигра поредния си безличен мач и продължи неубедителните си резултати в последния месец. В Испания се спекулира все по-сериозно, че това може да е бил последният двубой на Лионел Меси на “Ноу Камп”. Тойт започна по плана на Барса, след като в 28-ата минута Меси вкара 30-ия си гол в първенството. Още до края на полувремето Санти Мина (38) направи 1:1, а в 89-та минута отново Мина довърши каталунците с втори гол. От 83-ата Барса игра с човек по-малко заради втори жълт картон за Клеман Лангле. Така каталунците ще водят битка със Севиля за третото място в последния кръг на първенството. Тимът на Куман има актив от 76 точки, с две повече от андалусийци, които днес паднаха с 0:4 от Виляреал.
 
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Атлетико - Осасуна 2:1

Атлетик - Реал Мадрид 0:1

Барселона - Селта 1:2

Бетис - Уеска 1:0

Алавес - Гранада 4:2

Хетафе - Леванте 2:1

Реал Сосиедад - Валядолид 4:1

Кадис - Елче 1:3

Валенсия - Ейбар 4:1

Виляреал - Севиля 4:0

Атлетик - Реал Мадрид 0:1

Барселона - Селта 1:2

Лутън остава под чертата след хикс с Евертън (ВИДЕО)

Новакът продължава битката си за оцеляване във Висшата лига

Болоня не успя да изпревари Юве след гросмайсторски хикс в Торино (ВИДЕО)

0:0 оставя "рособлу" на четвъртото място

Монпелие прекърши добрата серия на Тулуза (ВИДЕО)

Двата отбора завършиха с по 10 души

Слот за сделката с Ливърпул: Вярвам, че ще се случи

Треньорът на Фейенорд вече не крие, че иска да застане начело на мърсисайдци

ОФИЦИАЛНО: УЕФА увеличи списъка от футболисти за Евро 2024

Играчите на пейката вече могат да бъдат 15

Нагелсман обявява списъка за Евро 2024 на 16-ти май

Селекционерът на Германия събира играчите на първи лагер на 26-ти май

Байерн не са сигурни, че връщане на Флик ще проработи

Бившият треньор на баварците е свързван със завръщане на "Алианц Арена"

Ултрасите на Милан ще протестират при домакинството на Дженоа

Фракцията "Курва Суд" иска да изрази недоволството си от лошите управленски решения

Интер се разделя с петима след спечелената титла

Ето кои ще си тръгнат от "Джузепе Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки