ЖАЛКО! Италия надви с 3:2 България в мач на резервите от Лигата на нациите (ВИДЕО)

"Лъвовете" бяха без Соколов и Атанасов, "адзурите" записаха първа победа от четири мача

ЖАЛКО! Италия надви с 3:2 България в мач на резервите от Лигата на нациите (ВИДЕО)
България загуби от Италия четвъртия си мач от Лигата на нациите по волейбол. "Лъвовете" отстъпиха с 2:3 (19:25, 25:20, 13:25, 25:23, 12:15) в Римини. Миналата седмица селекцията на Силвано Пранди стартира с една победа - 3:0 срещу Австралия, и две загуби - 0:3 от Франция  и 2:3 от Германия.
 
Домакините залагат на изключително млад състав в турнира и започнаха с три поредни загуби. "Скуадра адзура", която е водена от Антонио Валентини, а не от титулярния селекционер на тима - Джанлоренцо Бленджини, падна последователно от световния шампион Полша и Словения с по 0:3 и от европейския първенец Сърбия с 1:3 гейма. 
 
Тази вечер обаче успя да надвие тимът на България, от който липсваха основни фигури като Цветан Соколов, Мартин Атанасов и Алекс Гродзанов.
 
Първият гейм бе оспорван в началото. Италия все пак успя да се откъсне в резултата, след като записа четири поредни точки за 10:6. "Скуадрата" поддържаше този аванс и дори го увеличи в края на гейма, за да спечели с 25:19.
 
Във втората част италианците започнаха по-силно и дръпнаха с 3:1, но "лъвовете" бързо изравниха и обърнаха до 8:5 в наша полза. След това играта бе равностойна. При 19:17 момчетата на Силвано Пранди записаха две поредни точки и направиха решителна крачката към спечелване на гейма. Така се стигна до 24:20 след ас на Аспарух Аспарухов. България реализирахме още първия си гейм бол, с което резултатът в мача бе изравнен.
 
В гейм номер 3 на срещата, Италия стартира с пет поредни точки. Кошмарът за България бе пълен и изоставахме с 4:14 в средата на гейма, тъй като нашите направиха много грешки. Италия не изпусна контрола в гейма и го спечели с категоричното 25:13.
 
След слабата игра в третата част, България надигна глава и се противопостави на съперника. Четвъртият гейм бе много равностоен и никой от отборите не успя да поведе с повече от две точки. Италия имаше аванс от 16:14 след добра атака на Джанлука Галаси, но след това отговорихме с добри точки. При 16:16 Радослав Парапунов направи страхотна блокада и България поведе. Стефан Чавдаров и Светослав Иванов имаха добри изяви и успяхме да затворим гейма с 25:23.
 
Първата точка в тайбрека бе за България, но след това “адзурите” поеха контрола. С добра игра на сервис и в атака, италианците поведоха с 6:3 точки. В следващите минути нашите момчета допуснаха много грешки на начален удар и улесниха съперника. В крайна сметка Италия спечели решителния пети гейм с 15:12. 
Попов: Среброто не е утеха

Треньорът на ЦСКА поздрави Левски за титлата

Николай Желязков: Тези деца играха като мъже

Треньорът на "сините" със силни думи след триумфа

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки