Сензациите в пресата: Уест Бромич цака Лудогорец за Десподов, няма оферта от Левски за Чиликов

Норвежци с оферта за Алиун Фол от Берое, ЦСКА продава Брадли Мазику, ако не преподпише и още…

Сензациите в пресата: Уест Бромич цака Лудогорец за Десподов, няма оферта от Левски за Чиликов

Сензациите в пресата днес, сряда, 9 юни 2021 година:

„Мач Телеграф“: Уест Бромич цака Лудогорец за Десподов

Лудогорец може и да се е разбрал с Каляри за трансфера на Кирил Десподов, но на хоризонта се е появил много сериозен конкуент - Уест Бромич Албиън. По принцип още от над месец се знае, че „дроздовете“, които изпаднаха от Висшата лига, желаят национала. Но сега от Hitc.com разкриха възможно най-прясната информация. Според изданието отборът, воден от Сам Алардайс, е предложил 4 млн. евро на Каляри за правата на крилото. Иначе се смяташе, че Лудогорец ще откупи Десподов за между 2,5 и 3 млн. евро, но сега „орлите“ ще трябва да завишат своята оферта. Той помогна много за спечелването на десетата титла, като блесна с 5 гола и 14 асистенции в Първа лига. Бившият играч на ЦСКА дори бе капитан на националния тим в контролата с Русия, която загубихме с 0:1 в Москва. „Правим всичко възможно, за да задържим Десподов“, каза спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков. „Щастливи сме от отношението, което той имаше в съблекалнята през цялото време, когато беше с нас. Той също свикна с отбора“, добави шефът на „орлите“. Явно обаче, за да стане трансферът на Десподов в Разград факт, ще трябват още много преговори, а и пари...

„Тема спорт“: ЦСКА продава Брадли Мазику, ако не преподпише

Крайният защитник Брадли Мазику е възможно да бъде продаден още през този трансферен прозорец, разбра "Тема Спорт". До трансфер на 25-годишния ляв бек обаче ще се стигне, в случай че той не пожелае да удължи контракта си с ЦСКА. Настоящият договор на конгоанския национал е до лятото на 2022-а и от клуба вече са отправили оферта към него да преподпише за още една година. От "Армията" засега не искат да се разделят с Мазику, въпреки че интерес към него не липсва. Преди дни медиите във франция разкриха, че новакът в Лига 1 Клермон е набелязал бранителя и е готов да извади 1 250 000 евро за правата му. При всички положения обаче ЦСКА няма да бърза за сделка, като ще изчака решението на играча за нов подпис. Трансферният прозорец във френската Лига 1 и останалите големи първенства затваря на 31 август. Мазику бе привлечен в ЦСКА преди две години и веднага се наложи като несменяем титуляр. През 2019/20 бе на терена в 25 шампионатни срещи, колкото записа и през изминалата кампания в Първа лига, в която вкара и 1 гол.

„Мач Телеграф“: Няма оферта от Левски за Чиликов

През последните дни в пространството се въртят всякакви варианти за нов екип, който ще работи на „Герена“. Истината обаче, че може и да има намерения, но не и оферти. „Мач Телеграф“ научи, че такава със сигурност не е получавал Георги Чиликов, който е спряган да се завърне в отбора като скаут. Бившият нападател в момента е без работа, след като си тръгна от Стара Загора с Димитър Димитров, чийто помощник бе.Той е бил категоричен, че до този момент никой от „Герена“ не го е търсил за нищо. Не е ясно също дали той ще приеме да работи отново като скаут, след като предпочита да се развива в треньорската професия.

„Тема спорт“: Норвежци с оферта за Алиун Фол от Берое

Норвежки клуб е пожелал да привлече нападателя на Берое Алиун Фол, разбра "Тема Спорт". В момента ръководството на заралии разглежда офертата. Почти сигурно тя ще бъде приета. През миналия сезон Фол бе водещият реализатор на старозагорския тим. Той бе на терена в 28 шампионатни мача, в които отбеляза 10 гола. За Купата на България 28-годишният таран взе участие в 2 срещи, в които вкара 2 попадения. При продажба на Фол треньорът Петър Колев ще продължи да има избор за върха на атаката. В състава са ветеранът Мартин Камбуров, който преследва головия рекорд на Петър Жеков, както и Ерсон Кукула. Берое започва подготовка за сезон 2021/22 на 17 юни (четвъртък), а часът и мястото за първата тренировка ще бъдат обявени допълнително. В първите дни играчите ще минат и функционални изследвания. Първата част от подготвителния период ще бъде в Стара Загора, а на 27 юни отборът заминава на лагер в Банско, който ще продължи до 10 юли. Берое ще изиграе общо седем контролни срещи.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки