ФАЛСТАРТ: Испания не успя да пречупи борбената Швеция (ВИДЕО)

Двата отбора направиха 0:0 в Севиля след куп пропуски

ФАЛСТАРТ: Испания не успя да пречупи борбената Швеция (ВИДЕО)

Испания не успя да пречупи Швеция в мач от група Е, където са още отборите на Полша и Словакия. Двата отбора направиха 0:0 на стадион "Ла Картуха" след куп пропуски.

 

Селекцията на Луис Енрике започна по-активно мача и в 6-ата минута Жорди Алба прати топката в наказателното поле, но защитата на Швеция се справи. В 11-ата Коке центрира от фаул, но испанците отново не успяха да създадат опасност за Олсен. 
 
Пет след това се стигна и до първата сериозна възможност за иберийците да поведат в резултата. Олмо стерля с глава отблизо, но вратарят на шведите демонстрира отличен рефлекс и спаси.
 
В 22-ата отбраната на "тре кронур" сгреши и топката попадна в Коке, който обаче не успя да уцели вратата. В 27-ата отново Коке пробва да порази вратата след пас на Педри, но и този път без успех. Футболистът на Атлетико стреля над вратата. 
 
 
Десет по-ксно Алваро Мората пропиля златен шанс да даде аванс на Испания. Той  не се възползва от груба грешка на Даниелсон и сам срещу вратаря прати топката в аут. В 41-ата минута Александър Исак също изпусна добра възможност. Футболистът на Швеция преодоля Симон, но от няколко метра не можа да вкара. Попречи му и самоотвержената намеса на Йоренте, след който топката срещна гредата.
 
В края на първата част Дани Олмо отправи мощен изстрел, но Олсен спаси с една ръка. 
 
С нов пропуск на Алваро Мората започна второто полувреме. Нападателят не намери целта от добра позиция. Полович час след началото на мача резултата като по чудо не бе открит от скандинавците. Комбинации между Александър Исак и Маркус Берг в наказателното поле на Испания завърши с удар на последния покрай вратата.
 
 
В 72-ата минута Йоренте настигна топката на аутлинията и върна към Олмо, чийто изстрел обаче беше спрян от бранител на "тре кронур". Последва опасен удар на Олмо по земя, топката рикошира в защитник и излезе в ъглов удар. Защитата на шведите продължи със солидните намеси.
 
Поредна опасност пред Олсен не завърши с гол в 78-ата минута. Сарабия центрира към Морено, но вратарят пресече топката и изби. 
 
Жерар Морено в 89-ата опита изстрел, но Жорди Алба беше в положение на засада и такава беше отсъдена. Отново Морено отправи опасен изстрел и Робин Олсен спаси. Испания натисна здраво в добавеното време като Сарабия изтърва да донесе успеха на иберийците.
 

 

ИСПАНИЯ - ШВЕЦИЯ 0:0
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ИСПАНИЯ: Симон, Йоренте, Лапорт, Пау Торес, Алба, Родри, Коке, Педри, Феран Торес, Мората, Олмо
 
ШВЕЦИЯ: Олсен, Аугустинсон, Даниелсон, Линдельоф, Лустиг, Форсберг, Екдал, Олсон, Ларсон, Исак, Берг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки