СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: Храбра Унгария удържа Франция - 1:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Маджарите" вкараха единственото си положение в мача, но това стигна за точката

СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: Храбра Унгария удържа Франция - 1:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция стигна само да 1:1 срещу Унгария в мач от група F на Евро 2020. Стадионът в Будапеща избухна в добавеното време на първата, част когато домакините откриха резултата при единственото си положение в срещата. Антан Гризман изравни след почивката. До края набезите на световните шампиони бяха удържани от храбрите унгарци и така сензацията стана факт!

За момента “петлите” имат 4 точки, пред Португалия с 3, Унгария с 1 и Германия с 0. След около час  в Мюнхен Бундестима посреща Португалия.

 

В 14-ата минута французите пропуснаха да излязат напред в резултата. Карим Бензема получи топката пред наказателното поле и шутира, но Петер Гулачи изби. При добавката Гризман също не успя да преодолее съперниковия вратар, а и беше в засада.

 

Малко след и Мбапе пропусна да вкара от удобна позиция. Центриране на Люка Дин го намери намери непокрит в наказателното поле, но ударът с глава на звездата на ПСЖ мина встрани от целта. В 21-ата минута се стигна до нова възможност за "петлите". Дин свали с глава за Бензема в наказателното поле, а той потърси Мбапе, който стреля над вратата на унгарците.
 
 
Селекционерът на унгарците беше принуден да прави смяна още 26-ата минута. Капитанът Адам Салай се контузи и на негово място влезе Неманя Николич.
 
Половин час след началото французите направиха поредния си пропуск в двубоя. Мбапе бе изведен в наказателното поле от Пол Погба и технично намери Бензема, който остана сам срещу Гулачи, но от точката за изпълнение на дузпа шутира покрай вратата. В 34-ата минута Мбапе получи на границата на наказателното поле от Погба, финтира трима играчи на съперника и опита да намери далечния ъгъл, но неточно.
 
Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато унгарците изненадващо поведоха. Крайният бранител Атила Фиола се озова сам срещу Лорис  стреля в близкия ъгъл за 1:0!
 

 

Очаквано Франция се хвърли в атака от първите секунди на второто полувреме. Стигна се до няколко опасни центрирания, при които обаче отбраната на домакините се справи. В 51-ата минута Погба стреля опасно, но топката мина встрани от вратата.
 
В 57-ата минута на терена се появи Усман Дембеле. Две по-късно именно той можеше да изравни, но уцели страничната греда. Футболистът на Барселона влезе в наказателното поле и шутира силно в близкия ъгъл, но топката се отби от левия страничен стълб на Гулачи.
 
Натискът на французите даде резултат в 66-ата минута. Мбапе се пребори с двамата защитници, задържа топката в наказателното поле, след което подаде към Гризман, който разстреля Гулачи.
 
 
Дешан опита да разнообрази играта с влизането на Корентен Толисо и Оливие Жиру. Домакините пък предимно се бранеха и чакаха шанса си на контраатака.  В 82-та минута Мбапе се отчете с нов пропуск. Нападателят на Франция бе изпуснат в наказателното поле на Унгария, стреля мощно в близкия горен ъгъл, но там Петер Гулачи впечатли с поредното си спасяване. 
 
Малко след това капитанът на “маджарите” спаси и далечен удар на Толисо. В заключителните секунди пък Варан бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините, но стреля с глава покрай вратата.
 
 
 
УНГАРИЯ - ФРАНЦИЯ 1:1
1:0 Атила Фиола (45+2)
1:1 Антоан Гризман (66)
 

УНГАРИЯ: Гулачи, Орбан, Р. Салай, Фиола, Ботка, Него, Наги, Шалай, Шафер, Клайнхайслер, А. Салай
 
ФРАНЦИЯ: Лорис, Павар, Кимпембе, Варан, Дин, Канте, Рабио, Погба, Гризман, Бензема, Мбапе

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки