Конте засипа с похвали Италия

"Справиха се брилянтно в групата си", заяви бившият национален селекционер на "Скуадра Адзура"

Конте засипа с похвали Италия

 Бившият селекционер на Италия Антонио Конте засипа с похвали представянето на тима до този момент на Евро 2020. Той ги определи като един от фаворитите за титлата. До този момент “адзурите” спечелиха трите си срещи от Група А.

"Представянето на Италия е позитивно. Първата стъпка бе да излязат от групата и се справиха брилянтно. Изглеждат обединени и с голямо желание, харесва ми, че са уверени. Смятам, че са един от кандидатите за извървят целия път до финала. Всеки може да види отличния баланс между защитата и атаката, а това е важно, когато искаш да стигнеш далеч в такъв тип турнир", заяви той.

"Естествено, от тук нататък мачовете ще са по-изискващи от отбора, но трябва да останат позитивно настроени. Изненада? Не смятам, че някой отбор може да поднесе изненада, по-скоро до края ще достигнат някои от фаворитите. Харесвам Франция и Германия - имат опит и много добри играчи. Белгия също е много силен тим, особено когато Кевин де Бройне и Аксел Витсел са в най-доброто си състояние", добави Конте.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки