ОГРОМНА ДРАМА! Лудогорец надви Шахтьор (Солигорск) в 92-та минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каули вкара скъпоценния гол за "орлите", две греди спряха българския шампион

ОГРОМНА ДРАМА! Лудогорец надви Шахтьор (Солигорск) в 92-та минута (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец стигна до драматична победа с 1:0 над Шахтьор (Солигорск) в среща от първия квалификационен кръг на Шампионската лига, играна в Разград.

Първенецът на България направи куп пропуски, удари 2 греди и вкара гол, който бе отменен срещу шампиона на Беларус, но в крайна сметка спечели с попадение в добавеното време на Каули своя мач №100 в Европа.

Преди неговото начало феновете на стадион "Хювефарма Арена" изпратиха футболистите Светослав Дяков, Козмин Моци и Владо Стоянов, които повече няма да са част от отбора, но завинаги остават в историята на клуба. 

Първият опасен удар в срещата бе отправен от откупения това лято след наем Бернард Текпетей, но той не намери целта в петата минута.

Последва още един негов опит, а в 16-ата минута шанс се откри и пред Кирил Десподов, който също бе взет окончателно от шампионите след преотстъпване.

Българският национал обаче не можа да се възползва от грешката на вратаря и защитник на гостите овладя топката пред голлинията. 

В 22-ата минута пък стражът на Шахтьор спаси хубав изстрел на Каули от границата на пеналта, след това се стигна до принудителна смяна в състава на гостите, а Лудогорец стигна до свободен удар на опасна позиция. 

Зад топката застана  Десподов, но в 32-ата минута нямаше късмет, защото я прати в напречната греда.

Междувременно гостите получиха 2 жълти картона, опитвайки се да накъсват играта с нарушения. Последваха два опита на нападателя им Дембо Дарбо да застраши вратаря на Лудогорец, но Кристиян Кахлина внимаваше.

Така първото полувреме завърши без попадения, след териториален натиск на „орлите“ и една греда на Кирил Десподов.

Втората част започна с нова възможност пред Лудогорец. Капитанът Антон Недялков проби по фланга и центрира към пеналта, където Клаудиу Кешеру бе блокиран, но топката попадна у Текпетей.

Бившият футболист на Шалке 04 стреля силно от десетина метра, ала право във вратаря на гостите и той успя да избие в корнер. 

В 50-ата минута отново Недялков напредна добре и достави качествено центриране по земя, което Десподов засече от движение, но също прати топката точно в стража на Шахтьор. 

Скоро след това пък завърналият се в Разград защитник Игор Пластун трябваше да се намесва решително и го стори за втори път в мача, докато в 57-ата минута Кахлина спаси изстрел по диагонала.

В 59-ата пък и колегата му демонстрира класа, за да отрази мощен шут по земя на Текпетей.

Секунди след това двамата централни бранители на „орлите“ комбинираха много добре в наказателното поле на гостите. Пластун намери находчиво Оливие Вердон на чудесна позиция, ала бенинецът стреля в гредата.

Последваха още две възможности за Лудогорец, които бяха пропуснати, така че наставникът на „орлите“ опита да промени нещата със смени. 

Така на терена, за сметка на Кешеру и Десподов, се появиха Вандерсон и Пиерос Сотириу. Двамата освежиха играта, но също нямаха късмет, тъй като първо изстрел на Вандерсон бе спасен, а преди края гол на кипърския нападател бе отменен заради засада.

След това двамата треньори направиха още промени и в 85-ата минута гостите поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена.

Все пак логичното се случи в добавеното време на двубоя, когато резервата Мавис Чибота асистира на Каули Оливейра, за да може той отблизо да засече в опразнената врата центрирането и да донесе успеха на „орлите“. 

По този начин Лудогорец взе минимален аванс преди реванша, който е във вторник (13 юли) на стадион "Чукарички" в сръбската столица Белград, а не в Беларус.

Лудогорец - Шахтьор (Солигорск) 1:0
1:0 Каули Оливейра (90+2)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
:

ЛУДОГОРЕЦ: 71. Кахлина, 22. Икоко,24. Вердон, 30. Пластун, 3. Недялков (к), 25. Баджи, 8. Клод Гонсалвеш, 95. Каули, 37. Текпетей, 11. Десподов, 28. Кешеру;

Треньор: Валдас Дамбраускас;

ШАХТЬОР (СОЛИГОРСК): 30. Гутор, 5. Антич, 20. Сачивко, 21. Филипенко, 99. Шевченко, 10. Ахмеди, 18. Корзун, 77. Кендиш (к), 19. Подстрелов, 12. Иванович, 88. Дарбое;

Треньор: Роман Григорчук;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки