Отлично начало на Андреев в Румъния

За него това беше втора победа в основна схема на Чалънджър тура след тази в Оейраш по-рано през сезона

Отлично начало на Андреев в Румъния

 Адриан Андреев започна по отличен начин участието си на силния Чалънджър турнир в румънския град Яш. В мач от първи кръг 20-годишният българин победи третия в схемата и 197-и в световната ранглиста Александър Мюлер след 6:4, 1:6, 6:3.

 
Двубоят бе много равностоен като и двамата реализираха по 4 пробива от 10 възможности, но тези на българина бяха разпределени в първия и третия сет, което бе ключово за успеха.
 
В първата част серия от три поредни пробива между петия и седмия гейм даде предимството на Андреев, който след това отрази два шанса за втори рибрейк и затвори частта на сервис за 6:4.
 
Във втората част французинът пое ранно лидерството с 5 поредни гейма. Сетът дори можеше да завърши на 0 в негова полза, но Андреев взе гейма на честта, отразявайки два сетбола на собствен сервис.
 
Софиянецът набързо забрави за случилото се във втория сет и на свой ред започна решителната част с пет последователни гейма. Мюлер върна единия пробив, но за повече нямаше сили – в деветия гейм Андреев реализира втория си мачбол.
 
За него това беше втора победа в основна схема на Чалънджър тура след тази в Оейраш по-рано през сезона. Във втори кръг той очаква победителя от мача между Теймураз Габашвили и Лукас Мидлер. Успехът над Мюлер му носи и 8 точки за световната ранглиста.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки