ИЗВЪНРЕДНО: УЕФА обяви къде ще се играят финалите на ШЛ и ЛЕ до 2025 година

Вижте подробности

ИЗВЪНРЕДНО: УЕФА обяви къде ще се играят финалите на ШЛ и ЛЕ до 2025 година

 УЕФА анонсира, че предстоящите четири финала в Шампионска лига ще се проведат на стадионите в Санкт-Петербург, Истанбул, Лондон и Мюнхен, а два от следващите мачове за трофея в Лига Европа ще бъдат в Испания.

 
Най-комерсиалният турнир в Европа на два пъти трябваше да завърши в Истанбул, но бе местен в Португалия заради ситуацията с коронавирус в страните от Европа. След релокацията, от УЕФА потвърдиха, че Истанбул ще приеме финала в ШЛ през 2023 година.
 
През новия сезон руският град Санкт-Петербург ще приеме последния дуел за купата, а през 2024-а година „Уембли” ще е домакин на гвоздея от надпреварата.
 
Мюнхен с „Алианц Арена” ще приеме пък финалният мач през 2025-а година.
 
Испания ще приеме финалите през 2022-а и 2025-а в Лига Европа. Севиля ще е домакин през следващия сезон, а през 2023-а година мачът ще е в Будапеща. Дъблин получи финала за 2024-а година, а една след това Билбао ще приеме турнирният дуел. Билбао и ирландската столица пък са избрани поради факта, че двата стадиона отпаднаха от Евро 2020 и от европейската централа компенсират градовете с това си действие.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки