Eпитропов: Следващата ми цел е слизане под 2.09 на 200м

Българинът отпадна в Токио на 1/2-финалите

Eпитропов: Следващата ми цел е слизане под 2.09 на 200м

 Българинът Любомир Епитропов e доволен от представянето си на 200 метра бруст на олимпийския турнир по плуване в Токио. 22-годишният дебютант на най-големия спортен форум Епитропов днес се нареди на 15-о място в дисциплината с време 2:10.33 минути.

Той стана първият представител на България на полуфинал в плуването на Олимпиада от 13 години, след като във вчерашните серии постави национален рекорд в дисциплината от 2:09.68 минути."Цялостно съм доволен от моето представяне на Олимпиадата. На 100 бруст не напълно, но на 200 мисля, че планираното за този сезон го изпълних. Винаги търся максималното и в двете дисциплини, но за момента по-добре ми се получава 200. Залагаме си на силите", коментира той."И днес дадох всичко от себе си. Не успях да се наспя хубаво, но това не е оправдание. И без сън трябва да мога да плувам. Нещата не се получиха толкова добре, колкото вчера. Усетих малко повече умора в сравнение със снощното плуване. Това е първо сутрешно плуване за мен тук. По принцип за всички тези сутрешни плувания са по-трудни, просто организмът се събужда тогава, по-трудно е да се адаптираш. Не сме променяли тактиката от снощното плуване. Опитах да натисна накрая, но явно наистина и умората си каза думата", допълни плувецът.

Той определи следващата си цел слизане под 2:09 минути. "Сега следва заслужена почивка и след това ще планираме следващия сезон. След две седмици започва сезона в Щатите, университет. Има неща, върху които работим от много време. Просто ще се мъчим да ги подобряваме още и още. Бях вторият най-млад тук, което ми дава надежда за следващата и по-следващата Олимпиади. Имаме доста резерви и там ще се борим за по-призово класиране. Следваща ми цел е слизане под 2:09 минути", обясни Епитропов.

Той вярва, че класирането за полуфинал и 15-ото място ще му даде допълнителна увереност.


"Определено това 15-о място ми дава самочувствие за следващата Олимпиада. Първо се класирах с триста зора, както се казва, след година и половина опити, така че предполагам, че това 15-о място е очаквано само от мен, семейството и треньора ми. Но ми дава определено доста увереност занапред", каза българинът.

"Все пак, ако преди Олимпиадата някой ми беше казал, че ще завърша 15-и, може би щях да повярвам. Винаги съм вярвал в своите възможности, разбира се не до такава степен наивно. Просто знам колко труд съм вложил и затова вярвам, че целите ни са реалистични", добави той.

Епитропов обясни и реакцията си след успешното представяне в сериите вчера, когато се обърна към "всички, които оплюват българските спортисти на Олимпиадата в Токио" с думите: "Наздраве и лека вечер".

"Направихме грешката да се ровим в социалните мрежи, видяхме коментарите, които се изливат по адрес на всички олимпийци тук, стана ми неприятно. Казах това, което казах и стоя зад думите си. Станалото - станало. Не съжалявам за нищо. Дори сега искам сега да благодаря на всички тези хора, които писаха тези коментари защото ми подействаха като мотивация преди сериите. Без тях може би нямаше да се класирам на полуфинал", заяви той.

Шефове на БОК в щабквартирата на Асикс

„Целта ни е да сме партньори на най-добрите“, посочи Любо Ганев

Боряна Калейн: Надявам се да съм здрава и да издържа до Париж

„Това състезание беше пример, че упоритата работа побеждава всичко“

ЗАСЛУЖЕНО: Шампионско посрещане на златните момичета в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Грациите ни се завърнаха в България след олимпийската титла в Токио

Весела Димитрова: Получихме уникално внимание и любов от всички

„Много сме щастливи и се радвам, че сме пример за децата“

Илиана Раева: България е най-силна в света!

„Честно казано, едва сега осъзнаваме какво сме направили“

Златната Стойка Кръстева: Благодаря на Бойко Борисов и неговия екип за помощта през годините (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Винаги, когато сме молили Министерството на спорта, те са откликвали“

Става ли се олимпийски шампион за 2 месеца?

България записа най-успешната си олимпиада за XXI век

Бойко Борисов към Стойка Кръстева: Ама как ги наби по български, много съм щастлив (ВИДЕО+СНИМКИ)

„За нас е гордост да имаме такива спортисти“

Треньорът на Стойка Кръстева я сравни с Роналдо и Меси

Вижте какво заяви Борислав Георгиев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки