Сензациите в пресата: Поляци гледаха Георги Минчев и Митко Илиев срещу Словачко

Арда вдига ключов бранител за Левски; ЦСКА вече с 80 % успех при дузпите

Сензациите в пресата: Поляци гледаха Георги Минчев и Митко Илиев срещу Словачко

 

Сензациите в пресата днес, петък, 30 юли 2021 година:

 
"Тема Спорт": Поляци гледаха Георги Минчев и Митко Илиев
 
Полски мениджъри, които работят с клубове от Екстракласа, дойдоха снощи на двубоя Словачко - Локомотив (Пловдив). Емисарите гледаха под лупа изявите на нападателя на “черно-белите” Георги Минчев. Както е известно, националът е в полезрението на два полски клуба - Термалика и Шльонск (Вроцлав). През лятото местните медии обявиха, че нападателят е желан и от двата отбора, които искат да подсилят атаките си. 
 
Капитанът на “смърфовете” Димитър Илиев също е попаднал в радара на полските агенти. Той вече е носил екипа на два тима в страната, и то с успех. В периода 2014/17 Илиев записа 90 мача и 11 гола за Висла (Плоцк), а след това рита една кампания за Подбезкидзе (23 срещи, 3 попадения). 
 
 
"Тема Спорт": Левски прави нов опит да си върне Михайлович
 
Левски продължава да е активен на трансферния пазар. “Сините” отправиха последна оферта към вече бившия си играч Драган Михайлович. Преди десетина дни универсалният футболист бе отклонил предложение на Наско Сираков да се завърне на “Герена”. Причината бе неразбирателство за финансовите условия. Тогава Драган е имал още няколко оферти. Той обаче все още няма нов тим, което показва, че преговорите с другите клубове, които го желаят, също са зациклили. 
 
След последните разговори между Сираков и Михайлович двете страни са сближили позициите си. Затова и на “Герена” се надяват, че най-късно следващата седмица швейцарецът с босненски корени ще приеме условията им и ще облече пак синята фланелка. 
 
29-годишният Михайлович бе привлечен в началото на годината. Преди това бе носил екипа на АПОЕЛ Никозия. За взимането му настояваше тогавашният помощник-треньор Живко Миланов, който е бивш футболист на кипърския гранд. Михайлович в началото тръгна зле - с груба грешка при загубата с 1:2 от Славия в 1/4-финала за Купата на България. Той първо бе използван като десен бек, но после бе пускан като крило. В края на сезона пък Миланов го поставяше в халфовата линия. 
 
Михайлович изигра общо 15 мача за “сините” - 13 в първенството и 2 за Купата на България. Той започна и лятна подготовка с тима, но си тръгна в началото на юли, когато изтече договорът му. 
 
"Тема Спорт": Арда вдига ключов бранител за Левски
 
Медицинският щаб на Арда (Кърджали) прави всичко възможно централният защитник Алекс Петков да бъде на линия за гостуването на Левски, пише „Тема спорт“. Двубоят срещу “сините” на “Георги Аспарухов” е на 8 август. Този уикенд тимът няма мач в първенството. Причината е, че домакинството на ЦСКА-София бе отложено от Спортно-техническата комисия на БФС. Срещата трябваше да бъде тази неделя. 
 
Алекс Петков се контузи по време на лятната подготовка на кърджалийци. Интересното е, че той премина при тях именно от Левски. Бранителят скъса договора си с тима от “Герена” през зимата и отиде в Арда като свободен агент.
 
22-годишният футболист веднага успя да се пребори за титулярно място. За състава на Николай Киров той изигра 11 шампионатни двубоя. Участва и в 4 срещи за Купата на България, като вкара 1 гол.
 
Алекс е син на бившия национал и шампион с ЦСКА Милен Петков.
 
"Мач Телеграф": ЦСКА вече с 80 % успех при дузпите
 
ЦСКА за пореден път показа, че дори когато играе слабо намира начин да си проправи път напред в Европа. 
 
За четвърти път това стана, чрез изпълнения на дузпи. "Червените" вдигнаха успеваемостта си до 80 %, тъй като от 5 такива случая не са успели само веднъж. Това стана през 2003 година, когато треньор на тима пак бе Стойчо Младенов. Тогава ЦСКА отпадна от Торпедо Москва след две ремита от по 1:1, пише Мач Телеграф.
 
Друг любопитен момент е, че винаги когато се стига до дузпи, червените гостуват във втория мач. В последните 3 години ЦСКА за трети път продължава напред след 11-метрови удари. Така беше и с Рига през 2018-а и Осиек през 2019-а, като с тези два тима бяха разменени по две победи с по 1:0. А първият успех по тази начин на „армейците“ е на четвъртфинал за КНК срещу Рода през 1989 година.
 
ЦСКА при дузпи в Европа:
ЦСКА – Рода 2:1 и 1:2, 4:3 при дузпите
ЦСКА – Торпедо Москва 1:1 и 1:1, 2:3 при дузпите
ЦСКА – Рига ФК 1:0 и 0:1, 5:3 при дузпите
ЦСКА – Осиек 1:0 и 0:1, 4:3 при дузпите
ЦСКА – Лиепая 0:0 и 0:0, 3:1 при дузпите
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки