Гредата спаси Славия срещу Царско село - 0:0 в Овча купел (ВИДЕО+ СНИМКИ)

"Белите" са временно на първото място в efbet Лига

Гредата спаси Славия срещу Царско село - 0:0 в Овча купел (ВИДЕО+ СНИМКИ)

Славия и Царско село завършиха наравно 0:0 в първия мач от програмата на втория кръг в efbet Лига. 

Гостите би трябвало да съжаляват повече, че изпуснаха победата, тъй като гредата им попречи да поведат минути след почивката на срещата.

Двубоят започна в добро темпо, но без сериозни възможни пред една от двете врати. В 10-та минута центриране на Радослав Кирилов мина над вратата на Янко Георгиев, който нямаше нужда да се намесва.

Тони Тасев нанесе първив точен удар в мача след 14 минути игра. Топката се озова в краката му при центриране отляво и той не се поколеба да стреля. Изпълнението му обаче нямаше нужната сила и вратарят на Царско село улови без проблеми.

Лъчезар Балтанов първи опита да застраши вратата на Славия с шут от дистанция в 22-та минута. Изстрелът му не бе достатъчно качествен и не се наложи намесата на Светослав Вуцов. Минутка по-късн Ален Стеванович се строполи в наказателното поле на "белите" след контакт с Питър Макрилос, но дузпа не бе отсъдена.

Христо Попадийн също застраши вратата на домакините при разбъркване от ъглов удар. Шутът на футболиста обаче премина встрани.Най-добрата възможност в мача до момента се откри пред Царско село в 34-та минута. Меси Мезу се измъкна и подаде малко назад за Ален Стеванович. Той стреля на гранницата на наказателното поле, но Вуцов изби в корнер. 

Реакциите на Вуцов отново бяха тествани в 39-та минута, когато Васил Шопов шутира по диагонал по земята. Младият страж на "белите" спаси с крак и кълбото излезе в ъглов удар, от който не излезе нещо опасно. Две минути по-късно изстрел с глава на Бандаловски попадна в ръцете на Вуцов.

В началото на второто полувреме Александър Александров бе много близо до гол, но шутът му в 49-та минута се отби застрашително в гредата. Той засече от движение лошо избита топка и от границата на наказателното поле разтресе десния страничен стълб на Светослав Вуцов. 

Отговорът на Славия дойде в 53-та минута. когато Тони Тасев стреля от пряк свободен удар. Топката премина над стената, но и встрани от вратата, пазена от Янко Георгиев. След час игра Питър Макрилос опита да отбележи от дистанция, след  като шутира силно от границата на наказателното поле. Той обаче пропусна целта и прати топката над вратата. Минута след това и Радослав Кирилов шутира по земя, но Георгиев улови. 

Миси Мезу пробва късмета си в 67-та минута. Шутът на футболиста с номер 29 не бе точен, но премина недалеч от вратата на Славия. Впоследствие стана ясно, че той е бил в засада и дори да беше отбелязал голът щеше да бъде отменен.

Десет минути преди края Радослав Кирилов намери топката от въздуха при центриране от ъглов удар. Изстрелът му бе доста неточен и не представляваше опасност за вратата, пазена от Вуцов. 

Славия - Царско село 0:0

Стартови състави:


Славия: Вуцов, Томбак, Виячки, Христов, Соарес, Вълчев, Макрилос, Тасев, Кирилов, Стоев, Кръстев

Царско село: Георгиев, Бандаловски, Бакалов, Стеванович, Балтанов, Василев, Александров, Коуку, Нганиони, Попаидийн, Шопов

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки