Лудогорец мечтае за нова луда европейска нощ

"Орлите" се изправят срещу Олимпиакос

Лудогорец мечтае за нова луда европейска нощ

 Тази вечер в 22:00 часа Лудогорец излиза в първия си мач с Олимпиакос от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Българският шампион ще има изключително трудната задача да постигне добър турнирен резултат на “Йоргос Караискаки” в Пирея. Но пътят до групите на най-комерсиалния клубен турнир винаги е труден и разградчани са наясно с това. В клуба обаче мечтаят за поредната луда европейска вечер, с която да донесат радост на своите привърженици.

 
До този момент Лудогорец се представи доста стабилно в турнира. “Орлите” първо отстраниха Шахтьор (Солигорск) след две победи с по 1:0, а след това се справиха и със словенския Мура след равенство 0:0 в първия мач и победа с 3:1 в реванша в Разград.
 
 
Сега обаче съперникът е от съвсем друг калибър. Олимпиакос е изключително силен и опитен евробоец, който е традиционен участник в групите на Шампионската лига. Отборът е абсолютен хегемон в страната си с рекордните 46 шампионски титли. Гърците разполагат с много силен състав и имат сериозни амбиции в турнира.
 
 
Всъщност обаче Олимпиакос не впечатли с представянето си във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. “Червено-белите” отстраниха очаквано Нефтчи (Баку), но с две скромни победи с по 1:0. Всъщност това са и единствените два официални мача за отбора от началото на сезона, така че той все още не е влязъл в необходимия ритъм. В същото време Лудогорец вече има зад гърба си цели 7 официални мача и това може да се окаже голямо предимство. Любопитното е, че гърците играха контрола с ЦСКА - София през лятната пауза и спечелиха с 2:1.
 
Домакините тази вечер обаче ще имат две големи оръжия на своя страна. Първото от тях е публиката, като се очаква около 10 хил. зрители да подкрепят отбора от трибуните. Друг важен фактор може да е жегата. В Атина се очаква температурата през деня да достигне до 44 градуса. В 22:00 часа вероятно тя ще поспадне с десетина градуса надолу, но все още ще е доста по-топло от това, с което са свикнали футболистите на Лудогорец.
 
Треньорът на домакините Педро Мартинш вероятно ще заложи в този мач на Вацлик на вратата и пред него в защита триото Семедо, Папастатопулос и Ба. Мвила и Камара ще са двойката опорни халфове, а Лала и Реабчок ще действат като халф-бекове. Валбуена ще бъде в ролята на плеймейкър, а в атака ще действат Хасан и Ел Араби.
 
 
Валдас Дамбраускас пък се очаква да пусне на терена Кахлина под рамката и в защита Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. Сантана и Гонсалвеш ще си партнират като опорни халфове, а Каули ще е пред тях като плеймейкър. Десподов и Текпетей ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Сотириу.
Лутън остава под чертата след хикс с Евертън (ВИДЕО)

Новакът продължава битката си за оцеляване във Висшата лига

Болоня не успя да изпревари Юве след гросмайсторски хикс в Торино

0:0 оставя "рособлу" на четвъртото място

Монпелие прекърши добрата серия на Тулуза

Двата отбора завършиха с по 10 души

Слот за сделката с Ливърпул: Вярвам, че ще се случи

Треньорът на Фейенорд вече не крие, че иска да застане начело на мърсисайдци

ОФИЦИАЛНО: УЕФА увеличи списъка от футболисти за Евро 2024

Играчите на пейката вече могат да бъдат 15

Нагелсман обявява списъка за Евро 2024 на 16-ти май

Селекционерът на Германия събира играчите на първи лагер на 26-ти май

Байерн не са сигурни, че връщане на Флик ще проработи

Бившият треньор на баварците е свързван със завръщане на "Алианц Арена"

Ултрасите на Милан ще протестират при домакинството на Дженоа

Фракцията "Курва Суд" иска да изрази недоволството си от лошите управленски решения

Интер се разделя с петима след спечелената титла

Ето кои ще си тръгнат от "Джузепе Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки