ИМА СДЕЛКА: Барса и Атлетико се договориха за Гризман

Той ще премине под наем на „Уанда Метрополитано“ с опция за откупуване

ИМА СДЕЛКА: Барса и Атлетико се договориха за Гризман

 Барселона и Атлетико Мадрид се договориха за Антоан Гризман. Той ще премине под наем на „Уанда Метрополитано“ с опция за откупуване. Французинът ще се завърне при "дюшекчиите" под наем до 2022 г., като след това тимът на Диего Симеоне ще може да го купи за 40 млн. евро. 

 
Сделката е практически завършена, защото футболистът също е дал съгласието си да се върне в бившия си клуб, като сделката очакваше одобрение от Ла Лига. Атлетико се консултира с организаторите на първенството дали Гризман може да бъде регистриран, след като се изчисли и преминаването на Саул Нигес за Челси. Вече е въпрос на минути всичко да бъде официализирано от двата клуба.
 
Преговорите бяха бързи, предвид интереса на Атлетико да си върне Гризман. Нападателят вече беше постигнал предварително споразумение седмици преди това, когато бе договорена размяна с Барса със Саул Нигес. Тогава споразумението не беше възможно, но сега Барса отвори врати за трансфера.
 
Ако Гризман се завърне в тима на Диего Симеоне, каталунците ще могат да вземат нападателя на Севиля Люк де Йонг под наем, като ще се опита да включи и Миралем Пянич в тази сделка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки