Новият „Бернабеу“ отваря в неделя

Общата стойност на ремонта ще е над 700 млн. евро

Новият „Бернабеу“ отваря в неделя

След дълго отсъствие Реал Мадрид най-после ще се завърне в своя дом "Сантяго Бернабеу" тази неделя при домакинството на Селта от 20:00 часа българско време.

Година и половина изгнание трябваше да изтърпят играчите на тима, в което време те се изявяваха на терена на своята база "Алфредо ди Стефано".

В същото време легендарното им домашно съоръжение претърпяваше цялостна реконструкция, за да придобие най-съвременен вид и да се превърне в "най-модерния стадион в света" по думите на Флорентино Перес.

Капацитетът на съоръжението не е променен и ще може да приеме 81 хиляди души при пълен капацитет, но в неделя ще има само 30 хиляди заради мерките, свързани с пандемията от COVID-19.

Новият облик ще съдържа подвижен покрив, а самият стадион е увеличил височината си с цели 10 метра, което трябва да подобри и акустиката.

Също така старият търговски център е заменен от подземен паркинг и там ще пристигат автобусите на отборите.

Цялостното обновяване струва на лос бланкос над 700 млн. евро, а за момента привържениците на тима ще имат достъп само до три от четирите трибуни, тъй като довършителните работи продължават.

Очаква се окончателно всичко да бъде завършено едва през януари догодина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки