Благодарение на Роналдо: Юнайтед вече е лидер по продажби на фланелки

Португалецът оказа изключително маркетингово влияние върху "червените дяволи"

Благодарение на Роналдо: Юнайтед вече е лидер по продажби на фланелки

Лионел Меси в Пари Сен Жермен и Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед, това бяха двата най-големи трансфера през изминалото лято.

Меси напусна Барселона след 21 години в клуба, за да се присъедини към ПСЖ, докато Кристиано направи сензационно завръщане в Манчестър Юнайтед.

Оттогава феновете подлудяват в шума си за реплики на фланелките на двамата успешни футболисти.

Проучване показва, че еблематичната фланелка с №7 на португалския маестро е донесла 187,1 милиона паунда в касата на Манчестър Юнайтед.

Продажбите на не толкова характерния за Меси №30 носи 103,8 милиона паунда за Пари Сен Жермен.

Тези цифри намаляват първоначалните разходи на двата клуба за звездите. Първоначалната такса за трансфера на Роналдо преди добавките е 12,9 милиона паунда, което означава, че продажбите на неговата фланелка са 14 пъти повече от това и клубът вече е реализирал приходи в размер на 13,1 милиона паунда.

Фланелката на Кристиано Роналдо е най-бързо продаваната в историята на Висшата лига. Онлайн търсенята за „фланелката на Роналдо 7“ са се увеличи с 600% в сравнение с миналото лято.

Не е никаква изненада, че Роналдо е №1 по продажби на Острова през това лято. Втори е Джак Грийлиш, който отиде от Астън Вила в Манчестър Сити, а Ромелу Лукаку е четвърти по продажби. На третото място застана Бруно Фернандеш, а съотборникът му при „червените дяволи“ Пол Погба е пети.

Мохамед Салах и Върджил ван Дайк от Ливърпул са шести и седми, докато звездата на Тотнъм Хари Кейн е на осмо място, Кевин Де Бройне заема деветото, докато Джейдън Санчо е на десето.

Арсенал беше най-големият продавач на фланелки през миналия сезон, но „артилеристите“ сега паднаха на четвърто място, а Манчестър Юнайтед се изкачи на челното място.

Пристигането на Кристиано Роналдо помогна на „червените дяволи“ да отбележат 62% ръст в продажбите на фланелки. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки