В ИСПАНИЯ: Атлетико на върха след обрат в последната минута (ВИДЕО)

Луис Суарес се превърна в герой с 2 гола за шампионите при 2:1 над 10 от Хетафе

В ИСПАНИЯ: Атлетико на върха след обрат в последната минута (ВИДЕО)

Атлетико (Мадрид) постигна драматичен обрат над Хетафе в първия мач от междинния 6-и кръг на испанската „Ла Лига“ и така оглави временното класиране.

В герой за шампионите се превърна Луис Суарес, който вкара и двата гола. Уругваецът изравни в 78-ата минута след подаване на Ектор Ерера, а в 90-ата се оказа на точното място след балонно центриране на Шиме Върсалко и така донесе трите точки на „дюшекчиите“.

Хетафе изненадващо поведе в края на първото полувреме с попадение на Стефан Митрович, за което основна вина носи Ян Облак. Тимът от мадридското предградие се надяваше да запише първа победа през сезона и първа срещу Атлетико от 2011 година, но не издържа финалния щурм на "дюшекчиите".

За обрата на Атлетико помогна и червеният картон на Карлес Аленя. Бившият футболист на Барселона беше изгонен заслужено в 74-ата минута и остави съотборниците си в намален състав.

Началото на сезона не можеше да е по-лошо за Хетафе. Тимът на Мичел стартира с пет поредни загуби и голова разлика 1:10, а днес трябваше да се изправи срещу шампиона.

В началните минути Атлетико доминираше. "Дюшекчиите" изпълниха два корнера, с които защитата на Хетафе се справи, а опасно центриране на Йоренте беше изчистено от точката на дузпата. В средата на полувремето Стефан Савич стреля с глава, но топката излезе в аут.

Малко по-късно Суарес получи жълт картон, след като в опита си да се пребори за топката удари защитник на домакините. 

В 25-ата минута бърза контра на Хетафе хвана неподготвени бранителите на Атлетико. Карлес Аленя подаде на свободния Масиас, но той уцели лошо топката и пропусна да открие резултата. Домакините нямаха други възможности преди почивката, а Атлетико няколко пъти проби до аутлинията, но последвалите центрирания не бяха точни.

В 36-ата минута Луис Суарес използва грешка на защитник в синьо и шутира от въздуха, но Давид Сория спаси, а при добавката Корея прати топката високо над вратата. В последните секунди от полувремето Хетафе поведе с доста странен гол. Всичко започна от лоша проява на Облак, който първо хвана топката, но след това я изпусна. Атаката продължи и Стефан Митрович засече с глава центриране на Неманя Максимович. Облак отново можеше да се намеси по-добре, но остана изненадан и топката спря в мрежата му.

Това беше първи гол за Хетафе срещу Атлетико от почти 10 години. За последно във вратата на "лос колчонерос" се разписа Диего Кастро през 2011-а, а сухата" серия на Хетафе продължи цели 1582 минути.

След почивката домакините бяха натикани в наказателното си поле и почти не минаваха центъра. В 51-ата минута Гризман стреля силно, но и много високо. В 55-ата Корея се забави с паса и топката не стигна до непокрития Гризман. Секунди след това французинът отправи много хубав изстрел, но кълбото мина на сантиметри над гредата.

След час игра Симеоне предприе двойна смяна, като изкара крайните бранители Киърън Трипиър и Ренан Лоди, а пусна вместо тях Марио Ермосо и Родриго де Паул. По този начин Атлетико се върна към системата 3-5-2. Гризман също бе заменен, а Луис Суарес уцели гредата с глава в 68-ата минута.

Следващата възможност се откри пред Савич, но той стреля право в ръцете на Сория. В 73-ата минута Карлес Аленя беше изгонен с директен червен картон за брутално влизане в краката на Матеус Куня. Атлетико продължи да притиска съперника, а Давид Сория правеше чудеса на вратата на Хетафе. Той обаче нямаше какво да стори в 78-ата минута, когато Суарес от няколко метра го разстреля за 1:1.

В последната минута на редовното време отново Суарес донесе успеха на гостите, за да могат те да съберат 14 точки и да оглавят класирането. Хетафе остана без нито една такава в своя актив след 6-ата си поредна загуба. 
Лутън остава под чертата след хикс с Евертън (ВИДЕО)

Новакът продължава битката си за оцеляване във Висшата лига

Болоня не успя да изпревари Юве след гросмайсторски хикс в Торино

0:0 оставя "рособлу" на четвъртото място

Монпелие прекърши добрата серия на Тулуза

Двата отбора завършиха с по 10 души

Слот за сделката с Ливърпул: Вярвам, че ще се случи

Треньорът на Фейенорд вече не крие, че иска да застане начело на мърсисайдци

ОФИЦИАЛНО: УЕФА увеличи списъка от футболисти за Евро 2024

Играчите на пейката вече могат да бъдат 15

Нагелсман обявява списъка за Евро 2024 на 16-ти май

Селекционерът на Германия събира играчите на първи лагер на 26-ти май

Байерн не са сигурни, че връщане на Флик ще проработи

Бившият треньор на баварците е свързван със завръщане на "Алианц Арена"

Ултрасите на Милан ще протестират при домакинството на Дженоа

Фракцията "Курва Суд" иска да изрази недоволството си от лошите управленски решения

Интер се разделя с петима след спечелената титла

Ето кои ще си тръгнат от "Джузепе Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки