Сензациите в пресата: Конгресът на БФС ще струва 400 000 лева

Вижте всичко най-интересно тук

Сензациите в пресата: Конгресът на БФС ще струва 400 000 лева

Най-интересните спортни заглавия родния печат днес:

Мач Телеграф: Конгресът на БФС струва 400 000 лева


Провеждането на извънредния конгрес на БФС ще струва 400 хиляди лева. Това съобщи шефът на комисията, която отговаря за организацията на събитието - Емил Костадинов. Бюджетът на конгреса бе гласуван на заседанието на Изпълкома вчера.

"Сумата е по-висока от обичайното заради противоепидемичните мерки, които се взимат. Ще има PCR тестове, ше има и хора, които да следят за достоверността им. Иначе, самата охрана на събитието, няма да е по-голяма от стандартното", заяви Костадинов.  На Изпълкома вчера бяха утвърдени решенията на Бюрото на ИК относно съставите на комисиите за подготовка на конгреса, за подготовка на документите и за промени в Устава на БФС. Гласуван бе и видът бюлетина, с който делегатите ще упражнят правото си на глас - интегрална.

Разгледан бе и докладът за футболните клубове-редовни членове на БФС, които следва да отпаднат като членове на централата, съгласно чл. 20 от Устава на БФС. Членовете на Изпълкома констатираха отпадането на общо 5 клуба, като съгласно чл. 51, ал. 3 от Устава, решението влиза в сила незабавно. Тяхното отпадане е резултат от липсата им на дейност през последната година.  В следствие на това решение редовните членове на БФС, които ще имат право на глас, са общо 526. Според доклана на комисията за подготовка на документите, клубовете, излъчили свой представител-делегат, са 508.

Тема спорт: Ас на Лудогорец аут до края на годината

Един от основните футболисти на Лудогорец - Каули Оливейра, едва ли ще играе до края на годината. Това стана ясно от публикации в социалните мрежи, на които се вижда, че той все още е с обездвижващ ботуш.  Бразилският техничар получи счупване в реванша с Малмьо от плейофите на Шампионска лига, след като се сблъска с дефанзивния халф на шведите - Бонке Иносънт.

Първоначалните прогнози бяха, че Каули няма да ирае 2 месеца, т.е. ще е възстановен в края на октомври, но той все още е с ботуш и далеч от нормалните тренировки. В най-добрият случай бразилецът ще се върне на терена в началото на декември.

Мач Телеграф: БФС дава Бербатов на УЕФА

Ръководството на БФС ще сезира Етичната комисия към УЕФА заради изказването на Димитър Бербатов, че бившият президент на германската централа, който беше наблюдател на предишния изборен конгрес през 2016 година Райнхарт Гриндел, е бил пиян и обвинен в корупция. Това заяви пред бТВ вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев в отговор на думите на бившия нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм и настпящ кандидат за президент в централата. В неделя в "120 минути" Бербатов каза: "Предния път имаше човек от Германия - Райнхарт Гриндел, който после беше обвинен в корупция. Беше пиян в залата". Гриндел се оттегли от поста си през 2019 година след като германските медии разкриха, че е получил като подарък скъп часовник от украинеца Григорий Сукрис, наричан от изданието "Ханделсблат" "криминален бизнесмен". "Ще серизаме Етичната комисия към УЕФА Това, че е уличен в корупция и е бил пиян, което той изрече във вашето студио, са абсолютни лъжи. Той си подаде оставката за това, че е получил като подарък часовник от свой колега от Изпълкома на УЕФА. Той не е уличен в корупция, няма образувано дело срещу него, няма водено разследване. Това са доста различни неща. Нека върху един уважаван във футболните среди човек да не бъдат хвърляни обвинения, които нямат нищо общо с действителността", заяви Фурнаджиев. 

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки